Hovedinnhold

Kleppa kaller inn til hastemøte om togkaoset

HASTEMØTE: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa kaller inn til hastemøte etter at Østlandet den siste tiden har vært rammet av et massivt togkaos. Foto: Scanpix
HASTEMØTE: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa kaller inn til hastemøte etter at Østlandet den siste tiden har vært rammet av et massivt togkaos. Foto: Scanpix
(VG Nett) Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa har hasteinnkalt jernbanedirektøren og NSB-sjefen til et møte om problemene i togtrafikken.

Denne saken handler om:

regjeringens hjemmesider opplyser Samferdselsdepartementet at Kleppa i dag har innkalt jernbanedirektør Elisabeth Enger og konsernsjef i NSB, Einar Enger, til møte i departementet.

PROTOKOLL:Hvordan påvirker togkaoset deg og din hverdag?

Møtet skal holdes allerede i dag, torsdag, klokken 14.

Følg VG Netts togkaos-gruppe på Facebook

Bakgrunnen for dagens møte er situasjonen for togpassasjerene de siste ukene. Den siste tiden har det vært svært mange forsinkelser i togavgangene på Østlandet. Senest i morges var flere tog forsinket i morgentimene på grunn av kulden.

Store forsinkelser

Også mandag morgen var det forsinkelser i morgenrushet etter at et togsett fikk motorskader ved Lier stasjon. Kvelden før var det også togkaos. Etter en brannalarm gikk av på Oslo sentralstasjon søndag kveld ble mange forskinkelser for togene på Østlandet.
Nyttårshelgen var også togpassasjerene rammet av trøbbel. Etter at en brann i Askertunnelen to dager før nyttårsaften var det fortsatt forsinkelser og kaos.

Hardest rammet var nok de 350 togpassasjerene som ble sittende fast flere timer i bitende kulde i et strømløst tog på Otta i romjulen.

Ordfører i Sel kommune, Dag Erik Pryhn, gikk senere ut mot NSB, og sa at de kunne ha bistått med både mat og et varmt oppholdsrom dersom kommunen hadde blitt varslet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks