Hovedinnhold

Bhatti deltok på Skup-konferansen

MØTTE JOURNALISTENE: Arfan Bhatti fortalte at han ikke hadde trodd Muhammed-tegningen skulle trykkes i Dagbladet. Foto: Roar Dalmo Moltubak.
MØTTE JOURNALISTENE: Arfan Bhatti fortalte at han ikke hadde trodd Muhammed-tegningen skulle trykkes i Dagbladet. Foto: Roar Dalmo Moltubak.
Arfan Q. Bhatti deltok fredag kveld på en debatt under Skup-konferansen i Tønsberg.

I forbindelse med Bhattis besøk var det et stort politioppbud under konferansen. Adgangskontrollen inn i salen ble blant annet sterkt skjerpet.

Bhatti fortalte at han var blitt en omvendt muslim og at han føler seg dårlig behandlet av norske journalister.

- Mennesket er fullt av feil, jeg har begått noen feil jeg også, men jeg er blitt trukket til islam på nytt. Pressen har fortsatt med stigmatiseringen fordi de kaller meg tidligere terrortiltalt og tidligere voldsdømt. De lar ikke folk glemme, sa Bhatti.

Han snakket også om Dagbladets trykking av Muhammed-tegningen. Bhatti bekreftet at han hadde tipset avisen om at tegningen lå ute på PSTs nettsider.

Bhatti fortalte at han aldri hadde tenkt seg at tegningen skulle trykkes i Dagbladet.

- Det var mange dager med hets av muslimer. Vi sa klart fra til PST at tegningen lå der, men den ble ikke fjernet. Da tok jeg kontakt med Dagbladet, sa Bhatti.

Bhatti ble invitert fordi han har inntatt rollen som presserefser og representant for muslimer, opplyser Skup.

- Fra å være best kjent som en av Norges farligste menn vil han nå ha rollen som islams ansikt i Norge. Han har tatt et radikalt religiøst standpunkt og det må vi utfordre ham på, sier Skup-leder Håkon Haugsbø.

Bhatti møtte Dagbladets John Olav Egeland i debatt. Egeland har vært blant Bhattis kritikere.

Bhatti ble den første som ble tiltalt for terrorhandlinger i Norge. Dette ble han frikjent for. På konferansen fortalte han at han føler seg dårlig behandlet av journalister, blant annet siden det i mediene refereres til terrortiltalen. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks