Hovedinnhold

Høyt sykefravær blant innvandrere

Sykefraværet blant innvandrere er større enn blant andre arbeidstakere. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Unntaket er i bygge- og anleggsbransjen.

Denne saken handler om:

Sykefraværsprosenten blant innvandrere mellom 16 og 69 år som er bosatt i Norge, var i andre kvartal i fjor på 6,9 prosent.

Det er 0,3 prosentpoeng mer enn samme periode året før, og 0,6 prosentpoeng mer enn for alle arbeidstakere totalt uansett nasjonalitet.

I bygge- og anleggsbransjen er det imidlertid omvendt. Også der steg antallet sykmeldte, men blant innvandrere var sykefraværsprosenten 4,9 prosent mot 5,5 i bransjen totalt sett.

I byggebransjen markerer arbeidstakere fra EU-land i Øst-Europa seg med kun 2,2 prosents sykefravær, noe som er en markert lavere enn for samtlige andre arbeidstakergrupper.

Tallene stammer fra andre kvartal av 2009 og gjelder arbeidstakere som er sykmeldt av lege, ikke egenmeldinger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks