Hovedinnhold

YS åpner for kutt i sykelønnsordningen

- MÅ ENDRES: YS-leder Tore Eugen Kvalheim mener sykelønnsordningen må endres dersom sykefraværet ikke går ned, skriver TV2. Foto: Scanpix
- MÅ ENDRES: YS-leder Tore Eugen Kvalheim mener sykelønnsordningen må endres dersom sykefraværet ikke går ned, skriver TV2. Foto: Scanpix
(VG Nett) YS-leder Tore Eugen Kvalheim kommer med et kontroversielt innspill i sykelønnsdebatten.

Denne saken handler om:

Ifølge TV2 mener Kvalheim at arbeidstakerorganisasjonene må kunne diskutere en svekking av sykelønnsordningen dersom sykefraværet ikke går ned.

- Generelt sett kan ikke utgiftene stige mer enn det samfunnet har råd til, og det kan tenkes å gå ut over andre velferdsgoder som vi ønsker oss, sier Kvalheim til TV2.

Utspillet kommer samme dag som partene i arbeidslivet møtes i nye forhandlingene om sykefravær og ny avtale om inkluderende arbeidsliv.

I dag bekrefter flere kilder til VG at det er sannsynlig at det blir en endring i arbeidsgivernes sykelønnsbetaling.

Hva mener du? Diskuter her!

Et mulig utfall av forhandlingene er at arbeidsgiver må betale sykelønn for flere dager enn den må i dag, men at arbeidsgiver etter hvert bare betaler for en del av sykelønnen.

Les også:Vil kutte i sykelønnen

LO-leder Roar Flåthen har advart mot å endre på sykelønnsordningen. Ifølge TV2 reagerer han sterkt på Kvalheims uttalelser.

- At YS som interesseorganisasjon for arbeidstagerne skal ta til orde for at de syke skal straffes, hvis man ikke når de oppsatte målene, er det det samme som å si at det er de syke som har ansvaret. Det er helt feil, sier Flåthen til TV2.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks