Hovedinnhold

- For lett å få sykmelding

KRITISK: Siv Jensen mener legene må bli strengere. Foto: HELGE MIKALSEN
KRITISK: Siv Jensen mener legene må bli strengere. Foto: HELGE MIKALSEN
Mer enn halvparten av de spurte i en ny meningsmåling synes det er for enkelt å få sykmelding her i landet.

Denne saken handler om:

52 prosent mener det er for lett å skaffe seg sykmelding. Blant Høyres og Frps velgere svarer to tredeler av de spurte at det er for enkelt å få sykmelding. Det kommer fram i en meningsmåling Norstat har gjort for NRK.

Les også:Vil la arbeidsgiver betale sykefraværet

Torsdag møter partene i arbeidslivet arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) for å drøfte det høye sykefraværet. Frp-leder Siv Jensen har allerede oppskriften klar.

- Vi har flere ganger sagt at dersom vi klarer å stramme inn legenes praksis med sykmeldinger, så vil sykefraværet gå ned. Jeg har registrert at legeforeningen stiller seg helt uforstående til dette. De bør gå litt i seg selv og prøve å finne fram til metoder slik at legene blir litt strengere med sin sykmeldingspraksis, sier Jensen.

Les også:Vil kutte i sykelønnen

Høyre-leder Erna Solberg sier til at hovedproblemet i Norge er at det er for enkelt å forbli sykmeldt.

- De som har vært syke en stund, bør i større grad flyttes tilbake litt gjennom aktiv sykmelding og tilstedeværelse på jobben. For det er farlig å forbli i passivitet, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks