Hovedinnhold

Huitfeldts mann får gratis OL-tur

DU BETALER OL-TUR: Skattebetalerne punger ut for OL-turen kulturminister Anniken Huitfeldts ektemann Ola Flem. Foto: Scanpix
DU BETALER OL-TUR: Skattebetalerne punger ut for OL-turen kulturminister Anniken Huitfeldts ektemann Ola Flem. Foto: Scanpix
Kulturminister Anniken Huitfeldts ektemann Ola Flem får sponset reise og opphold i OL i Vancouver på skattebetalernes regning.

Dette til tross for at ektefelleturer er uaktuelt for andre statsansatte.

- Å betale for ektefelles tur til OL synes å være en merkelig tradisjon uten at det foreligger en bevisst holdning til det. Jeg syns man bør gjennomgå reglene på nytt, sier leder Tore Eugen Kvalheim i YS til NRK.

Staten dekker regningen for Flem som beløper seg til 46.000 kroner for reise og opphold. I tillegg får han et kosttillegg på 750 kroner per dag, til sammen 51.250 kroner.

- Skjønner du om noen reagerer på at også din ektemann får turen dekket?

- Det er svært strenge regler på dette området. Det er Utenriksdepartementet som har anbefalt dette. Det handler om representasjonsoppdrag. I dette tilfellet så er det da ektefelle som skal være min ledsager, sier Huitfeldt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks