Hovedinnhold

Obama ikke til Oslo før torsdag

STERKE MENINGER: Barack Obama aber Pakistan fjøre mer for å ta terrorister. Foto: Reuters
STERKE MENINGER: Barack Obama aber Pakistan fjøre mer for å ta terrorister. Foto: Reuters
(VG Nett) Barack Obamas utsettelse av reisen til klimamøtet i København gjør at presidenten ikke kommer til Norge før torsdag.

Denne saken handler om:

Det bekrefter Det hvite hus overfor nyhetsbyrået AP.

Det var tidligere bekreftet at den amerikanske presidenten skulle komme sent onsdag kveld, men nå er planen endret.

Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad sier til VG Nett at han ble orientert om endringen i planene lørdag ettermiddag. Han fastholder imidlertid at endringen i presidentens planer ikke vil ha store praktiske konsekvenser.

- Vi har grunn til å tro at det blir det programmet vi har forholdt oss til, men at det blir gjennom ført innenfor en strammere tidsramme, sier Lundestad.

Tidligere lørdag nektet han for at det skulle være endringer i planen.

LES OGSÅ:Full forvirring om Obamas Oslo-planer

- Det fører ikke til store praktiske endringer, programmet blir det samme i forhold til den planen vi til nå har basert oss på. Vi har jo ikke detaljert fortalt hva planen går ut på, nettaopp av hensyn til at slike ting som dette kunne skje, sier Lundestad.

Han sier de viktigste avtalene Obama har under Oslo-besøket vil bli holdt:

- Det blir et besøk på Nobelinstituttet, han skal i audiens på slottet, i samtale med statsministeren, på seremoni og bankett.
Samleside:Alt om Obamas kommende besøk i Norge

Grand: - Ingen endringer

En ordknapp direktør Svein-Petter Haslerud på Grand Hotel sier til VG Nett at de ikke har fått beskjed om at det har blitt gjort endringer i planene for Obamas norgesbesøk. Han bekrefter lørdag ettermiddag at deres utgangspunkt er at presidenten ankommer onsdag.

Les også:Slik merker du Obama-besøket i Oslo

Det er tidligere kjent at Obama-administrasjonen har booket alle hotellets suiter og rom i perioden 9. desember til og med 11. desember.

- Det er ingen endringer hos oss, sier Haslerud.

Se Obamas turboprogram og lek deg med grafikken

Han avviser at det er problematisk dersom presidenten velger å ankomme torsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks