Hovedinnhold

Siktelsen mot Bodhild Baasland klar:

Siktet for grovt bedrageri på 5,5 millioner

(VG Nett) Moren til Bjarte Baasland (35), Bodhild Baasland (64), er siktet for grovt bedrageri på 5 550 000 kroner.

Kona til tidligere biskop Ernst Baasland er siktet for grovt bedrageri på 5,5 millioner kroner, bekrefter politiadvokat Knut Horn ved Finansseksjonen i Oslo politidistrikt.

- Vi har gått gjennom bevisene og mener vi har holdepunkt for å sikte henne for dette beløpet, sier Horn.

LES OGSÅ:Bodhild Baasland siktet for grovt bedrageri

Han opplyser at politiet nå vil avhøre flere personer.

- Vil ikke kommentere

- Forsvareren har bedt om at ytterligere personer blir avhørt. Jeg vil ikke gå nærmere inn på hvem dette er, sier Horn.

Bodhild Baaslands forsvarer, advokat Harald Stabell, opplyser at han har informert moren om innholdet i siktelsen.

- Hun nekter straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere innholdet i siktelsen, sier Baaslands forsvarer, advokat Harald Stabell.

Bjarte Baasland møter i Oslo tingrett 1.oktober som siktet i en såkalt tilståelsessak og skal svare for grovt bedrageri på 27 millioner kroner.

Lånte 40 millioner

Moren lånte inn rundt 40 millioner kroner hos familie, venner og i flere banker. VG skrev i juni at hun risikerte å bli straffeforfulgt for å ha lurt långiverne til å overdra pengene til henne på falske premisser.

De som har anmeldt Baasland har overfor politiet fortalt at de aldri ble informert om at det også fantes en rekke andre låntakere. Långiverne trodde de var alene og ble også informert om at lånene skulle bli tilbakebetalt i løpet av tre uker.

LES OGSÅ:Baasland brukte 1,1 millioner på hotell

Politiet opplyste til VG i juni at det kan bli aktuelt å sette moren på tiltalebenken sammen med sønnen Bjarte Baasland.

Bjarte Baasland har erkjent straffskyld for å ha bedratt morens venninne, Selvaag-arvingen Cecilie Nustad, for 26,6 millioner kroner og for et annet grovt bedrageri på 950.000 kroner.

Sønnen har tidligere erkjent full straffskyld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks