Hovedinnhold

Politikere mener kommuner ignorerer sykefravær

Lokalpolitikere i hver femte kommune mener kommunen har gjort for lite for å få ned sykefraværet, viser en fersk undersøkelse.

Bare 29 prosent av lokalpolitikerne som har svart på undersøkelsen, sier at deres kommune jobber svært aktivt for å få ned sykefraværet. 18 prosent sier kommunene er lite aktive for å få ned sykefraværet.

KS-leder Halvdan Skard vil nå rette en henvendelse til alle landets ordførere, med en oppfordring om å sette sykefraværet på dagsordenen for kommunestyret.

DISKUTÉR:Hvordan få ned sykefraværet?

- Dette bør få de folkevalgte til å sette på dagsordenen hva de skal gjøre for å få ned sykefraværet, sier KS-direktør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Undersøkelsen som NorgesBarometeret har utført, viser at lokalpolitikere fra Ap i størst grad mener at kommunen har vært aktiv.

Ifølge tall fra KS var sykefraværet i kommunene 9,9 prosent i 2009. Til sammenligning var det totale sykefraværet for alle sektorer 7,7 prosent i 3. kvartal i 2009.

Tre av fire folkevalgte sier i undersøkelsen at deres kommunestyre har behandlet eller diskutert tiltak for å redusere sykefraværet de siste to årene. Finnmark ligger på topp når det gjelder legemeldt sykefravær av fylkene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks