Hovedinnhold

Forsvarsministeren vil gi offiserer yrkesforbud

VIL HA FORBUD: Forslaget til forsvarsminister Grete Faremo vekker oppsikt blant offiserer. Foto: Scanpix
VIL HA FORBUD: Forslaget til forsvarsminister Grete Faremo vekker oppsikt blant offiserer. Foto: Scanpix
Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) vil nekte norske offiserer jobb i sikkerhetsbransjen også etter endt karriere. Offiserene reagerer sterkt på forslaget.

Denne saken handler om:

Faremo sier til Aftenposten at hun i prinsippet ønsker å forhindre at offiserer og soldater med spesiell opplæring i Forsvaret bruker kompetansen i andre sammenhenger, enten de er ansatt i Forsvaret eller ikke.

Bakgrunnen for innstrammingene er saken der Anne Cecilie Hopstock og Khalid Skahs barn ble hentet ut av Marokko i fjor sommer. To offiserer fra Forsvarets marinejegerkommando hjalp Hopstock med å få barna til Norge.

Reagerer

Forslaget fra Faremo får offiserer til å reagere sterkt.

- Er det virkelig anledning til å ilegge noen et slikt yrkesforbud? Hvordan skal det håndheves? Og hvor går grensene for hva som er sikkerhetsbransje? spør leder Eivind R. Solberg i Befalets fellesorganisasjon (BFO).

BFO og Norges Offisersforbund (NOF) er særlig opptatt av det som kalles avdelingsbefal - sersjanter, fenriker og løytnanter - som forblir på dette rangnivået i Forsvaret ut en kort karriere. De færreste av disse har annen utdannelse å falle tilbake på og denne gruppen er attraktive for sikkerhetsbransjen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks