Hovedinnhold

Trusselsiktet litauer (21) løslatt etter drap

Forsvarer: - Han er et offer, ikke en gjerningsmann

(VG Nett) Politiet har løslatt en litauer (21) som ble pågrepet for trusler etter drapet i Ytre Enebakk søndag.

Tips oss

21-åringen kjørte mannen (37) som ble skutt og drept til åstedet i Enebakk. Han ble siktet for trusler mot 49-åringen politiet mener er drapsmannen.

- 21-åringen ble løslatt i kveld. Han har forklart seg på en slik måte at vi ikke mener det er grunnlag for å holde på ham, sier politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt til VG Nett.

Den drapssiktede 49-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

LES OGSÅ:Drapssiktet sier han handlet i selvforsvar

- Han var et offer

Den 21 år gamle litaueren er student i Vilnius, og har vært i Norge på ferie. Han kjente kun den avdøde gjennom sin bror.

- Han besøkte sin bror, som arbeider i Norge. Hans eneste rolle i saken er at han ble bedt om å være sjåfør. Han har gitt en forklaring om hvorfor han kjørte til åstedet, og dette er opplysninger jeg mener hans bror kan bekrefte, sier mannens forsvarer Trond Dyvik til VG Nett.

21-åringen, som ikke skal være tidligere straffet, nekter konsekvent straffskyld for trusler. Istedet har han anmeldt 49-åringen som skjøt mot bilen hans.

- Han er blitt behandlet som siktet, men mener selv at han er et offer i denne saken. Istedet for å få debriefing og legehjelp, ble han kastet på glattcelle, sier forsvareren.

VGTV:Politiet undersøker åstedet hvor mannen ble drept

Ringte politiet før drapet

Den drapssiktede mannen (49) ringte politiet en time før drapet og sa han hadde mottatt trusler over telefon.

Politiet hadde kontakt med mannen mellom klokken 12 og 13, og ga 49-åringen føringer på hvordan han skulle forholde seg. De dro ikke ut til eiendommen hans før de fikk melding om skuddene like etter klokken 13.

Da var 37-åringen blitt skutt og drept med en rifle.

- Han har forklart i avhør at han handlet i nødverge, sier 49-åringens forsvarer Ann Gunn Edvardsen til VG Nett.

LES OGSÅ:Naboer ikke overrasket over drapet

Truende oppførsel

Den drapssiktede mannen skal ifølge naboer ha oppført seg truende i nabolaget. Han har også vist det som fremstår som truende oppførsel på diskusjonsforum på internett.

Etter en opphetet debatt i et forum truer mannen tilsynelatende med å oppsøke en kvinne hjemme hos henne.

Etter at kvinnen svarte mannen, ble hun politianmeldt. Denne kvinnen sier til VG Nett at hun ble anmeldt av mannen for noen av sine uttalelser, men at saken ble henlagt av politiet.

Ifølge henne har mannen kranglet med svært mange på dette diskusjonsforumet og i den forbindelse skal han ha anmeldt flere personer han diskuterte med.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks