Hovedinnhold

Politiet etterforskes ikke etter Follo-drap

Spesialenheten for politisaker dropper etterforskning av politiet i Follo etter at en mann søndag ble skutt og drept i Ytre Enebakk.

Politiet mottok i forkant av drapet søndag en melding fra den nå drapssiktede 49-åringen. Han fortalte til politiet at han følte seg truet av personer som skal ha ringt ham.

Fordi 49-åringen ikke kunne oppgi til politiet hvem som truet ham, fulgte de ikke opp saken.

En time senere, klokken 13.10, ble en død 37 år gammel mann funnet av politiet på bakken utenfor huset til 49-åringen.

LES OGSÅ:Mann drept da det ble skutt mot bil

- Kunne forhindret

- I etterpåklokskapens lys kunne det kanskje blitt forhindret hvis vi hadde sendt noen tidligere. Trolig hadde nok ingen skudd ha blitt avfyrt om politiet er på stedet. Men en må alltid ta ulike vurderinger før en foretar seg noe, sier politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt til NTB.

Han forteller videre at de har blitt kontaktet av Spesialenheten for politisaker.

- Vi har oppgitt opplysninger til dem om hva som har skjedd. Ut ifra dette kom de fram til at det foreløpig ikke er noen grunn til å etterforske politiet, sier han.

KULEHULL: En mann skal ha løsnet flere skudd mot bilen, som har kulehull i panseret etter episoden. Foto: Scanpix
KULEHULL: En mann skal ha løsnet flere skudd mot bilen, som har kulehull i panseret etter episoden. Foto: Scanpix

- Vi godtar forklaringen fra Follo-politiet, og kommer ikke til å forfølge saken om det ikke kommer inn nye opplysninger, sier leder for etterforskningsenheten for Østlandet, Liv Øyen, til Aftenposten.no.

LES OGSÅ:Naboer ikke overrasket over drapet

Kjente ikke hverandre

En litauisk 21-åring som kom til stedet i samme bil som den drepte, er siktet for trusler mot den antatte gjerningsmannen.

- Vi er ikke ferdig med alle avhørene ennå. Ut ifra de opplysningene vi har, er det ingenting som tyder på at offeret og 21-åringen hadde noe å gjøre med 49-åringen eller at de kjente hverandre. Etterforkninga nå går ut på å finne koblingen mellom de involverte og hvorfor de i så fall skal ha ringt og truet den siktede om de ikke kjente ham, fortsetter Stavang.

Den drapssiktede 49-åringen vil trolig tirsdag fremstilles for varetekt.

- Det er mulig vi i første omgang begjærer to ukers varetekt av mannen, fordi vi ikke vet hva som har skjedd. Men dette er ikke endelig besluttet, sier Stavang.

Nekter straffskyld

Ifølge 49-åringens forsvarer, Ann Gunn Edvardsen, nekter mannen straffskyld.

- Han sier han handlet i selvforsvar, det var nødverge, sier Edvardsen til NTB.

Politiet opplyser at de to personene kom til 49-åringens hus i Enebakk i en litauiskregistrert bil. Ifølge politiet skjøt den siktede 49-åringen flere skudd mot bilen med en rifle. Sjåføren i bilen døde av skuddskader.

Huset der drapet skjedd ligger langs en sidevei av riksvei 155, like nord for kommunesenteret Kirkebygda i Ytre Enebakk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks