Hovedinnhold

650 pasienter hasteinnkalt til Bærum sykehus

FULL GRANSKING: Det er satt i gang full intern gransking av pasientjournalene ved kirurgisk klinikk på Sykehuset Asker og Bærum etter grov svikt i innkallingen av pasienter til kontroll og behandling. Foto: Frode Hansen/VG
FULL GRANSKING: Det er satt i gang full intern gransking av pasientjournalene ved kirurgisk klinikk på Sykehuset Asker og Bærum etter grov svikt i innkallingen av pasienter til kontroll og behandling. Foto: Frode Hansen/VG
Hittil er 650 pasienter hasteinnkalt til Bærum sykehus etter manglende oppfølging i forbindelse med journalbråket.

Denne saken handler om:

- Vi har gått gjennom ventelister, henvisninger og journaler for ca. 3.500 pasienter. Dette gjelder alle som sto på venteliste per 23. november 2009 og alle som er henvist til Kirurgisk poliklinikk etter den datoen, forteller kommunikasjonsmedarbeider Birgitte Bøen i helseforetaket Vestre Viken til budstikka.no.

Hun lover at innkallingene ikke vil gå ut over andre pasienter.

- Det er satt opp ekstra timer på kirurgisk poliklinikk på dag- og kveldstid for at ikke dette skal gå ut over andre pasienter, sier Bøen.

Helsedepartementet igangsatte en omfattende gjennomgang av sykehusenes rutiner med innkalling og oppfølging av pasienter etter avsløringene ved Sykehuset Asker og Bærum.

BAKGRUNN:Dette er sykehusskandalen

Etter at det ble fattet mistanke i fjor høst, er mer enn 3.500 pasientjournaler ved dette sykehuset gjennomgått.

Det er mistanke om at endringer i ventelistene er gjort med vilje for å spare penger.

LES OGSÅ:Gransker tusenvis av pasientjournaler

Sykehuset Asker og Bærum, som er en del av helseforetaket Vestre Viken, er anmeldt til politiet av Helsetilsynet. Etterforskningen er i gang og hittil er 10 personer avhørt i saken.

- Vi er fortsatt i innledende fase av etterforskningen, sier politiadvokat Knut Skavang til budstikka.no.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks