Hovedinnhold

Suspendert lege avhørt av politiet

Den suspenderte legen ved Kongsberg sykehus måtte tirsdag forklare seg om hva som skjedde da et barn døde i mors liv.

Denne saken handler om:

Legen etterforskes etter dødfødselen i slutten av januar i år. Etterforskningen startet like etter at fødeavdelingen ved Kongsberg sykehus ble stengt.

Les også:- Dødstallene tredoblet ved fødeavdeling på Kongsberg

Alle som hadde befatning med hendelsen 22.-24. januar har nå vært inne til avhør, opplyser krimsjef Morten Ole Pedersen ved Kongsberg politistasjon til Laagendalsposten.

Politiet mener å ha dannet seg et klart bilde av hva som har skjedd.

- Vi skal innhente opplysninger av aktuelle personer som har vært involvert i sakene. Deretter vil vi vurdere om det som har skjedd er riktig, uti fra etisk standard, om det er snakk om uaktsomhet eller om det har skjedd noen feil. Dette må sakkyndige, som har særlig kunnskap om slike ting, gå igjennom og vurdere, sier Pedersen.

Tilsynslegen har til sammen sju tilsynssaker mot seg. I løpet av de siste fire årene har han vært involvert i fire fødsler med fatalt utfall. Tre barn har dødd, mens ett har fått alvorlige skader. Helsetilsynet i Buskerud har i tillegg mottatt to saker om ham.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks