Hovedinnhold

Politiet avhører ansatte om ventelistesaken

AVHØRES: Avhørene av de ansatte ved Sykehuset Asker og Bærum begynte tirsdag. Foto: Frode Hansen/VG
AVHØRES: Avhørene av de ansatte ved Sykehuset Asker og Bærum begynte tirsdag. Foto: Frode Hansen/VG
Politiet startet tirsdag avhør av ansatte ved Sykehuset Asker og Bærum om ventelistetriksingen.

Denne saken handler om:

Politiet understreker at ingen av de innkalte, som alle er i lavere stillinger ved kirurgisk poliklinikk, har status som mistenkte.

- Vi vil presisere at det er sykehuset som sådan som er anmeldt i denne saken, og ikke en enkeltperson som har status som mistenkt. Alle er innkalt som vitner, sier politiadvokat Knut Skavang i Asker og Bærum politidistrikt til Budstikka.

LES OGSÅ:Hevder han slettet e-post med hemmelig rapport

Ser etter systemsvikt

Politiet gjennomfører avhør tirsdag, onsdag og torsdag. Hvor mange som totalt skal forklare seg, kan de foreløpig ikke si noe om. Det er klart at også ansatte i lederstillinger skal avhøres

Politiet vil ikke utdype nærmere om etterforskningen.

- Vi har fått en anmeldelse om systemsvikt, og vi skal se om det er tilfelle eller ikke, sier Skavang.

Holder på rapporten

Politiet vil vente med å frigi rapporten på grunn av etterforskningen.

- Vi ønsker at folk forklarer seg mest mulig med blanke ark. Hvis vi frigir den nå er det uheldig for oss rent taktisk, sier Skavang.

Styret i helseforetaket Vestre Viken ønsker at rapporten skal offentliggjøres. På et møte mandag stemte styret imidlertid mot å gå rettens vei for å få frigitt rapporten.

Den interne gjennomgangen av pasientlistene har avdekket 554 tilfeller der journalene er blitt endret. Disse er nå blitt kalt inn utenom tur, og 482 kontroller er allerede gjennomført.

Helsetilsynet anmeldte mandag 25. januar Vestre Viken helseforetak for uforsvarlig helsehjelp og mangelfull styring og internkontroll.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks