Hovedinnhold

Petter Schjerven kvestet i kollisjon med bil

NRK-kjendis i dramatisk scooter-ulykke

SKADET I SCOOTERULYKKE: NRK-kjendis Petter Schjerven, kjent fra programmenene Typisk Norsk og Tingenes Tilstand. Foto: SCANPIX
SKADET I SCOOTERULYKKE: NRK-kjendis Petter Schjerven, kjent fra programmenene Typisk Norsk og Tingenes Tilstand. Foto: SCANPIX
ULLEVÅL (VG) Programleder Petter Schjerven ble påkjørt på scooteren sin og stygt skadet.


AV: STEINAR Q. ANDERSEN og CHRISTIAN SØNSTEBY

- Jeg ble påkjørt av en forskrekket sjåfør. Røntgenbildene viste ingen brudd, men det er kanskje noen beinbrister og sånt, sier en forslått Schjerven til VG utenfor akuttmottaket ved Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Sent mandag kveld ble han skrevet ut og var på vei hjem til kona Norunn Helene Blichfeldt Schjerven på Nordstrand i Oslo. Gårsdagen tilbrakte han sengeliggende med store smerter og med høyrefoten i gips:

- Det er slått av en beinbit i hælen, også er det satt på gips for å stabilisere den. Selv om den ikke var brukket, så var den likevel ganske «most», sier Schjerven.

- Typisk ulykke

Ifølge Transportøkonomisk institutt (TØI) var Schjervens ulykke med en 400 kubikk scooter typisk: En bilist på vei inn i en rundkjøring på Sagene glemte å overholde vikeplikten og kjørte inn i Schjerven fra siden.

- Scootere kjører i bytrafikk og kommer oftere i kryssulykker med andre involverte trafikanter enn vanlige motorsykler. Ofte har den andre parten skylden, fordi de ikke har sett scooteren, sier forskningsleder Torkel Bjørnskau ved TØI, og legger til at høstmørket og glatte veier også øker risikoen for ulykker.

Det er nok én av grunnene til at de fleste parkerer tohjulingene sine for vinteren i oktober.

Etter ulykken ble Schjerven først kjørt til legevakten i Oslo, men siden det var behov for grundigere undersøkelser ble han sendt til akuttmottaket ved Oslo universitetssykehus, Ullevål, for røntgen, CT-skanning - og påfyll av smertestillende.

Schjerven er mest kjent blant norske TV-seere for TV-seriene Typisk Norsk og Tingenes tilstand som nylig gikk på NRK1.

Nye konsepter

- Nå jobber jeg sammen med produksjonsselskaper om et par nye konsepter. Men det blir vel å ta det med ro en stund etter dette, sier Schjerven.

Produksjonsselskapet hans, Teddy TV, jobber med et konsept som skal få det norske folk til å elske tall og matematikk, og et annet som skal handle om hvor smertefulle grep som må tas for å unngå et løpsk klima.

Ifølge produksjonsleder Hege Christensen er Schjerven produsent på tall-prosjektet, som skal sendes på NRK neste høst, mens han etter planen skal være programleder for klimaserien.

- Der er ingenting avgjort, men vi har drevet med research til prosjektet i to år. Rundt den tematikken er det et langt lerret å bleke, sier Schjerven.

Mens skadede personer på lett motorsykkel har holdt seg stabilt, har antall skadede på moped og scooter sunket med over 30 prosent siden 2004.

- Jeg tviler på at dette skyldes strengere opplæringskrav til mopedister som kom i 2005. Det pleier ikke gjøre så store utslag, sier Torkel Bjørnskau.

Han tror derimot det skyldes folks sviktende økonomi, og at færre kjøper mopeder og motorsykler. Statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at det norske MC-salget sank med 25 prosent fra 2008 til 2009.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks