Hovedinnhold

- Siktede (28) tilbød flere betaling for å bortføre Faiza

Skal ha planlagt kidnappingen på Statoil på Skøyen

DREPT: Faiza Ashraf (26) ble funnet drept natt til torsdag 25. februar, etter at hun hadde vært savnet i tre uker. Foto: Privat
DREPT: Faiza Ashraf (26) ble funnet drept natt til torsdag 25. februar, etter at hun hadde vært savnet i tre uker. Foto: Privat
(VG Nett) En av den siktede 28-åringens bekjente skal ha blitt tilbudt 10.000 kroner for å være sjåfør under kidnappingen av Faiza Ashraf (26), men takket nei. Kort tid senere var Faiza sporløst forsvunnet.

Denne saken handler om:

Tips oss

Fakta om Faiza-saken

  • Onsdag 3. februar 2010 ringte 26 år gamle Faiza Ashraf politiets nødnummer og sa at hun var tvunget inn i bagasjerommet på en bil på en bussholdeplass på Haslum i Bærum. Hun ga en beskrivelse av kidnapperen. Minst ett vitne skal ha sett bortføringen.
  • Signalene fra mobiltelefonen ble sporet, men en politikontroll av bagasjerommet på biler i det aktuelle området var resultatløs.
  • En 28 år gammel mann ble pågrepet samme dag, mistenkt for å ha betalt noen for å bortføre kvinnen. Mannen er varetektsfengslet i tre uker
  • Politiet pågrep onsdag 10. februar en 25 år gammel mann, mistenkt for å ha utført selve kidnappingen.
  • 25-åringen ble fredag 12. februar varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.
  • Onsdag 24. februar erkjente 25-åringen at han hadde drept den norskpakistanske kvinnen.
  • Natt til torsdag 25. februar fant politiet den drepte kvinnen ved turområdet på Solli i Asker.

VG Nett har vært i kontakt med en Oslo-mann som har kjent den siktede norskpakistaneren (28) i en årrekke. Han forteller at han få uker før Faiza ble bortført og drept, ble kontaktet av 28-åringen som nå er siktet for medvirkning til overlagt drap på kvinnen han er håpløst forelsket i.

- Jeg takket nei til tilbudet fordi jeg ikke ville være med på noe slikt, sier Oslo-mannen til VG Nett.

Har du opplysninger i denne saken?Kontakt VG Netts journalister her

Ifølge ham virket det som om 28-åringen var i planleggingsfasen av bortføringen og at det fremstod som om han ville ha med flere personer for å utføre ugjerningen.

- Per i dag har vi ikke mistanke om at det er flere som er involvert i denne saken, sier Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til VG Nett.

Politiet i Asker og Bærum kan imidlertid bekrefte at de har fått opplysninger om at flere andre personer har fått spørsmål om å utføre et slikt oppdrag for den siktede 28-åringen. Etter det VG Nett erfarer har ikke mannen som ble tilbudt penger for å være sjåfør, vært inne til avhør.

LES OGSÅ:- Faiza ble drept i bilen

- Ingen kommentar

En annen kilde forteller til VG at tilbudet var så konkret at Faiza ble spanet på mens hun handlet på et kjøpesenter i Oslo, og at planen ble diskutert i en bil parkert utenfor Oslo City, der Faiza jobbet.

- Tilbudet ble avslått da det ble klart at det gjaldt en jente, sier kilden til VG.

I politiavhør skal 28-åringen ha blitt konfrontert med at han har kontaktet flere personer for å få Faiza bortført.

- Jeg ønsker ikke å kommentere disse opplysningene. Jeg vil helle ikke si om dette er opplysninger han har blitt konfrontert med i avhør, sier mannens forsvarer, Petter Sørensen.

LES OGSÅ:På denne bensinstasjonen ble de to siktede kjent

- Erkjente kidnappingstilbud

VG Nett sitter også på opplysninger om at den siktede 25-åringen allerede i startfasen av avhørene erkjente at han hadde fått tilbud om å utføre bortføringen. Dette tilbudet skal ha kommet fra 28-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SIKTET: Den siktede 28-åringen har nektet enhver befatning med kidnappingen. Nå er han siktet for medvirkning til overlagt drap. Politiet mener han bestilte bortføringen av Faiza Ashraf. Foto: Privat
SIKTET: Den siktede 28-åringen har nektet enhver befatning med kidnappingen. Nå er han siktet for medvirkning til overlagt drap. Politiet mener han bestilte bortføringen av Faiza Ashraf. Foto: Privat

25-åringen ble stadig hardere presset i politiavhørene, og ble fortalt at han ville risikere lang fengselsstraff dersom han ikke fortalte alt han visste. Etterhvert innrømmet han å ha fått tilbudet om å bortføre Faiza, men nektet hardnakket at han faktisk at han hadde hatt en rolle i saken.

Han fortsatte å nekte i to uker, men i går la han alle kort på bordet og tilsto at han både hadde bortført og drept den 26 år gamle kvinnen.

VGTV:Her ble Faiza (26) funnet drept

- Møttes på Statoil

Dagen før kidnappingen fant sted skal de to mennene ha møttes på Statoil på Skøyen for å planlegge de siste detaljene. I tillegg skal de også ha møttes på samme sted morgenen bortføringen fant sted.

Faiza Ashraf ble angrepet og kastet inn i bagasjerommet på 25-åringens bil klokken 06.45, og ifølge de opplysningene VG Nett sitter på møttes de to mennene et sted mellom klokken 06 og 06.30 før 25-åringen dro i retning Høvik for å gjennomføre bortføringen.

Politiet bekrefter at 25-åringen i en tidlig fase av avhørene fortalte at han fikk tilbud fra 28-åringen om å utføre bortføringen.

LES OGSÅ:25-åring nekter for at drapet var planlagt

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks