Hovedinnhold

Bergenstoget sto fast i tunnel - to timer forsinket

(VG Nett) Passasjerene på formiddagstoget fra Oslo til Bergen fikk et nesten to timer langt opphold i en mørk tunnel da toget mistet strøm.

Denne saken handler om:

Halvannen time før siste stoppested i Bergen, ble det brått stopp i en tunnel på Myrdal. Da gikk den såkalte strømavtakeren, antennen på togtaket som henter strøm til toget, i stykker. Da var klokken cirka 13.30.

LES OGSÅ:Vil prioritere flytogpassasjerer foran jobbpendlere

Da VG Nett var i kontakt med NSB like over klokken 15, sto toget fremdeles bom fast, med deler av det strømløse togsettet inne i tunnelen. Først ved 15.40-tiden ble det feilen rettet. Toget kunne da kjøre videre til Voss. Derifra blir passasjerene kjørt i buss videre til Bergen.

- Det har tatt tid å rette opp feilen. Toget kjører nå videre mot Bergen med en to timers forsinkelse, sierinformasjonssjef Preben Colstrup i NSB til VG Nett.

Det jobbes med å få reparert strømavtakerere slik at toget kan fortsette til Voss. Passasjerene busses videre derfra til Bergen. Toget vil så snu mot Oslo igjen derfra.

FRUSTRERT TOGPENDLER?Bli medlem av TOGKAOS på Facebook!

Maren Grevstad Pettersen satt om bord i den delen av toget som ble stående inne i tunnelen. En halvtimes tid gikk også strømmen inne i selve toget i tillegg, og passasjene ble sittende i mørket. Galgenhumoren satt løst blant passasjerene den første tiden, men ble etterhvert erstattet med irritasjon, forteller Grevstad Pettersen.

- Det har jo vært mye problemer med togtrafikken i det siste, så det ble en del frustrasjon. Men det gikk stort sett greit, sier hun til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks