Hovedinnhold

- Overrasket over at jeg skal betale halve regningen

Staten dekker 375 000 av Kjølls PR-regning

OVERRASKET: Berit Kjøll mener staten burde tatt hele regningen på 740.000 som ble fakturert fra Geelmuyden Kiese i forbindelse med transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions. Foto: Scanpix
OVERRASKET: Berit Kjøll mener staten burde tatt hele regningen på 740.000 som ble fakturert fra Geelmuyden Kiese i forbindelse med transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions. Foto: Scanpix
(VG Nett) Berit Kjøll er forbauset over at næringsminister Sylvia Brustad ikke blar opp for mer enn halvparten av PR-regningen.

Denne saken handler om:

Dette er Aker-striden

** 1. april kjøpte Aker Solutions noen mindre selskaper og deler av andre selskaper fra Aker ASA.

** Kjøpet utløste kraftig kritikk fra flere hold fordi man ikke stolte på at handelen var gjort til riktig pris. Flere analytikere og medier mente Røkke brukte Aker Solutions som en slags «søppelbøtte» for dårlige eiendeler.

** 5. april besluttet næringsminister Sylvia Brustad (Ap) at handelen skulle gjennomgås av uavhengige juridiske og finansielle eksperter.

** 8. april krevde Brustad at transaksjonene enten må nullstilles eller tas opp til behandling i generalforsamlingen i Aker Solutions.

** Aker Solutions har så langt ikke rettet seg etter ministerens ønsker, og sier det ikke foreligger noen planer om verken å annullere salget eller å ta det opp i selskapets generalforsamling.

** 8. oktober beslutter staten å dekke 375 000 kroner av PR-regningen.

Kilde: NTB, E24

Torsdag ettermiddag ble det klart at Nærings- og handelsdepartementet dekker halvparten av den saftige PR-regningen på 740.000 kroner etter at Kjøll leide inn kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese i forbindelse med transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions tidligere i år.

- Den bistand GK har ytt i den aktuelle sitasjonen har vært til stor nytte. Derfor er jeg overrasket over at departementet mener jeg selv skal betale halvparten av en regning der jeg har representert statens, ikke egne interesser, sier Berit Kjøll i en pressemelding.

Kjøll var statens representant i styret i Aker Holding.

Dette brukte Kjøll:Se hele timeslisten fra Kjøll PR-rådgiving her!

Les også:Staten tar halve regningen

- Jeg ivaretok statens interesser

- For meg har det hele tiden vært forutsetningen at bistanden fra Geelmuyden.Kiese (GK) i Aker saken skulle dekkes av Staten da det var statens interesser jeg ivaretok, sier hun videre.

I pressemeldingen sier Kjøll at hun tok opp spørsmålet om PR-rådgivingen med Nærings- og handelsdepartemantet allerede i begynnelsen av april.

- Da departementet gjorde det klart at de ikke hadde ressurser som kunne støtte meg, tok jeg, i full forståelse med departementet, kontakt med Geelmuyden.Kiese, sier hun.

Les også:Brustad om Aker-bråket

- Ikke avklart på forhånd

Næringsminister Sylvia Brustad sier Kjøll ikke har hatt grunnlag for å anta at departementet skulle dekke regningen fordi det ikke var avklart på forhånd.

- Etter en samlet vurdering har departementet likevel besluttet å dekke en del av kostnadene til kommunikasjonsfaglig bistand. I denne saken havnet Kjøll i en krevende situasjon og det er en totalvurdering som ligger til grunn for departementet, sier Brustad i en pressemelding.

Les også:FRP: - Feil at skattebetalerne tar regningen

Nyheten om at Nærings- og handelsdepartementet tar halve regningen skapte raskt reaksjoner da den ble kjent tidligere i dag. Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann, Ulf Leirstein, mener Kjøll burde tatt hele regningen selv.

- Jeg håper ikke hun synes det er ålreit at skattebetalerne gjør opp for henne. Det er helt urimelig, sier Leirstein til VG Nett.

Høyres Per-Kristian Foss er av en annen oppfatning.

- Staten har et medansvar her, ingen tvil om det. De burde bidratt og veiledet Kjøll rundt transaksjonene. Dermed kunne regninga vært unngått, sier Foss.

Også på VG Netts debattforum raser debatten.

VG Nett leser:
Dette er ikke bra. Staten betaler for Kjøll.Hvorfor i alle dager dro Kjøll til dette byrået for å få hjelp.
Diskutér her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks