Hovedinnhold

- Kristin glemmer de fattige

FØLER SEG GLEMT: Johanna Engen i Fattighuset er ikke fornøyd med regjeringens tiltak for å bekjempe fattigdom. Foto: Scanpix
FØLER SEG GLEMT: Johanna Engen i Fattighuset er ikke fornøyd med regjeringens tiltak for å bekjempe fattigdom. Foto: Scanpix
(VG Nett) Norske fattige raser mot regjeringen og mener at SVs Kristin Halvorsen har glemt at de trenger hjelp nå.

Denne saken handler om:

Da regjeringen la frem sin plattform for arbeidet videre lovet SV-leder Kristin Halvorsen at regjeringen fortsatt vil kjempe for å utrydde fattigdommen i verdens beste land. Men Fattigdomshuset mener tiltakene til Halvorsen ikke er gode nok og krever en økning av satsene for sosialhjelp.

- Vi føler oss veldig glemt, igjen. Vi er på en måte blitt nullstilt. Alle disse ordene kan ikke vi ta med oss og betale regninger med, sier Johanna Engen i Fattigdomshuset til VG Nett.

Hva mener du om regjeringens tiltak mot fattigdom som ble lagt fram på Soria Moria?Si din mening her!

Les også:SV ruster seg til omkamper

Fattigdomshuset mener det ville vært rimeligere for regjeringene å heve sosialsatsene enn Halvorsens nye tiltak.

- Vi er så lei disse tiltakene at vi nesten spyr. Poenget er at fattigfolk må få en inntekt hvor de slipper å være avhengige av tiltak og slipper å løpe fra kontor til kontor, for å få dagene til å gå i hop. Vi krever at satsen for livsopphold må rettighetsfestes og gjøres lik over hele landet, på et lovfestet minstenivå, sier Johanna Engen, talsperson for Fattighuset.

Opposisjonen om Soria Mora 2: - Blir som å lese en
halv bok, for å så gå til oppfølgeren

- De svakeste er alltid de som blir nedprioritert i andre sammenhenger, vi ber egentlig ikke om veldig mye, vi ber om å komme opp på et anstendig nivå og å bli inkludert.

- Føler du Kristin har glemt de fattige?

- Ja. Når Kristin ramser opp alle som er fattige utelater hun en hel rekke mennesker. Blant annet voksne kvinner som meg, som har vært hjemmeværende, som har vært lavtlønnede, hatt deltidsjobber og blitt syke og uføretrygdede eller er minstepensjonister.

- Hun glemmer faktisk limet i samfunnet, nemlig kvinnene, som har bidratt til fellesskapet som har vært hjemme og oppdratt.

La frem dokumentet:SV innrømmer asylnederlag

Artikkelen fortsetter.

REGJERINGSKLARE: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap), SV-leder Kristin Halvorsen (t.v.) skal være nære en enighet i regjeringsspørsmålet. Foto: Scanpix
REGJERINGSKLARE: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap), SV-leder Kristin Halvorsen (t.v.) skal være nære en enighet i regjeringsspørsmålet. Foto: Scanpix

- Barna kan ikke vente

Fellesorganisasjonen, som har mange ansatte som arbeider direkte med fattige, frykter at dagens fattige barn ikke vil nyte godt av regjeringens tiltak i Soria Moria II.

MISFORNØYD: Forbundsleder i Fellesorganisasjonen (FO), Randi Reese. Foto: Scanpix
MISFORNØYD: Forbundsleder i Fellesorganisasjonen (FO), Randi Reese. Foto: Scanpix

- Det må skje noe med sosialhjelpsatsene nå, sier FO-leder Randi Reese og viser til at 70.000 barn i dag lever i fattigdom i Norge. Det er tafatt og står ikke til stående å ikke gjøre noe med å få hevet sosialhjelpsatsene.

- Barna kan ikke vente, da er de voksne.

Finansministeren sa på pressekonferansen at de som faller utenfor ofte er enslige menn, personer som ikke har fullført videregående skole, minoritetsfamilier med barn og enslige forsørgere. Hun nevnte spesielt tiltak for å få flere til å fullføre videregående skole, og særlige tiltak for å hindre fattigdom blant barn, som satsingsområder for å bekjempe fattigdom her i landet de neste fire årene.

RASER: Krf-leder Dagfinn Høybråten mener regjeringen ikke gjør nok for de fattige. Foto: Scanpix
RASER: Krf-leder Dagfinn Høybråten mener regjeringen ikke gjør nok for de fattige. Foto: Scanpix

- Det finnes ingen fattige barn, det finnes bare fattige foreldre, uten fattige foreldre er det heller ikke fattige barn, sier Engen fra fattigdomshuset.

E24:Skattelette til fagorganiserte

- Fagre ord

Også Krf raser mot regjeringens innsats mot fattigdommen.

- Kampen mot fattigdom er redusert til fagre ord og få konkrete tiltak, sier Dagfinn Høybråten til NTB.

Høybråten viser til at Krf i valgkampen foreslo en felles front mot fattidom.

- Jeg ser ingen spor av at kampen mot fattigdom har blitt prioritert i regjeringens politiske plattform, sier Høybråten i en pressemelding fra Krf.

Les også:Dette kranglet de om til midnatt

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks