Hovedinnhold

Se og Hør får bot på 350 000 kroner

(VG Nett) Økokrim mener Se og Hør bidro til at Ole Christian Bach kunne holde seg på flukt og gir bladet 350 000 kroner i bot.

Denne saken handler om:

PÅ FLUKT: Økokrim mener Ole Christian Bach mottok penger fra bladet Se og Hør mens han var på flukt i 2005. Foto: Tore Kristiansen
PÅ FLUKT: Økokrim mener Ole Christian Bach mottok penger fra bladet Se og Hør mens han var på flukt i 2005. Foto: Tore Kristiansen

Økokrim mener Se og Hør i 2005 bidro til at Ole Christian Bach kunne holde seg på flukt gjennom å betale for bilder og tips om den etterlyste finansakrobaten. Bach døde under en politijakt i Sverige 11. juli 2005. Han hadde vært på flukt siden oktober 2004.

Mens han var på flukt lot han seg intervjue av flere norske medier. Økokrim mener Bach lot seg intervjue av Se og Hør mot betaling for å finansiere flukten.

Avviser hjelp

Selskapet Aller media, som eier Se og Hør sier i en pressemelding at Se og Hør verken direkte eller indirekte har hjulpet Ole C Bach mens han var på flukt.

- Tvert imot hadde bladet gjennom flere reportasjer et kritisk søkelys på Bachs virksomhet. I den forbindelse betalte Se og Hør honorar for tips og bilder om Bach, da redaksjonen vurderte dette som nyhetsmessig svært interessant, heter det i pressmeldingen.

- Dersom det er slik at deler av disse beløpene har tilflytt Bach selv er dette beklagelig, men Aller Media mener at Se og Hør ikke kan lastes for dette, heter det videre.

Kildevern

Likevel bekrefter selskapet at de vil vedta forelegget på hele 350.000 kroner. I pressemeldinger begrunner administrerende direktør Roger Hansen avgjørelsen med hensynet til kildevernet.

- I tillegg ville en videreføring av saken medført bruk av betydelige ressurser. Saken er også nå blitt nærmere 5 år gammel.

Klart signal

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund mener forelegget til Se og Hør er et klart signal til norske medier om å avstå fra å betale kilder.

- Betaling for intervjuer er en uting. Det skal ikke media gjøre, sier Kokkvold til VG Nett.

Generalsekretæren mener det finnes tilfeller der det er riktig av media å intervjue kriminelle eller personer som er på flukt, men mener det i slike tilfeller er ekstra viktig at det ikke er penger involvert.

- Det er ikke medias oppgave å bidra til at kriminelle kan holde seg skjult, verken direkte eller indirekte, sier Kokkvold.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks