Hovedinnhold

Nekter for gruppevoldtekt på privatfest

De fem guttene i alderen 15 til 17 år som er siktet for gruppevoldtekt, nekter straffskyld. Voldtekten skal ha skjedd på en privatfest på Øvre Romerike.

Politiet dro til boligen etter å ha blitt varslet om at det skulle ha skjedd et overgrep på festen natt til 28. juni. Guttene ble pågrepet og siktet samme natt.

- Alle guttene ble avhørt og deretter sluppet løs. Det ble gjort etter en helhetsvurdering av bevisforspillelsesfaren og guttenes alder, sier fungerende kriminalsjef Bjørn Arne Tronier i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Jenta som skal ha blitt voldtatt, er også under 18 år. Tronier karakteriserer innholdet i anmeldelsen som stygt. Ifølge jentas bistandsadvokat, er hun svært preget av saken.

- Risikerer 15 år

Gruppevoldtekt har en strafferamme på 21 års fengsel. Men fordi guttene er under 18 år, er de unntatt fra lovens strengeste straff. De risikerer maksimalt 15 års fengsel.

Alle de siktede nekter straffskyld.

- Etter det min klient forklarer, har det foregått sex i flere omganger over lang tid. Det er ikke noe her som tyder på at det er snakk om en voldtekt, sier advokat Sverre Næss, som forsvarer en 17-åring.

Vurderer motsøksmål

Ifølge Næss har klienten forklart at det hadde vært fest i huset, men da politiet ankom, hadde jenta og flere andre gått til en annen fest.

- Min klient gikk og hentet henne. Og det var først da hun fikk øye på politiet og foreldrene sine, som også hadde kommet til boligen, at hun begynte å rope om voldtekt, sier Næss.

17-åringen skal oppleve anmeldelsen svært belastende, og Næss sier han vurderer å gå til motsøksmål.

Advokat Gunhild Lærum representerer to eller tre av de andre siktede i saken.

- Guttene sier de har vært på samme sted, men at det ikke har skjedd noe. Plutselig skal jenta bare ha ringt politiet, sier hun. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks