Hovedinnhold

Stortingspolitiker dømt for promillekjøring

DØMT: Jan-Henrik Fredriksen, som er Frps første stortingsrepresentant fra Finnmark, er dømt til 16 dagers betinget fengsel for promillekjøring. Foto: GEIR FORBREGD, FINNMARKEN
DØMT: Jan-Henrik Fredriksen, som er Frps første stortingsrepresentant fra Finnmark, er dømt til 16 dagers betinget fengsel for promillekjøring. Foto: GEIR FORBREGD, FINNMARKEN
(VG Nett) Frp-politikeren Jan-Henrik Fredriksen (52) er dømt til 16 dagers betinget fengsel for promillekjøring.

Fredriksen ble stoppet av politiet i Kirkenes en lørdag i desember. Politiet hadde akkurat avsluttet en promillekontroll da Fredriksens kjøring tiltrakk seg oppmerksomheten.

Ifølge NRK viste utåndingsprøven en alkoholkonsentrasjon på 0,29 milligram pr liter luft, noe som tilsvarer nesten 0,6 i promille.

Les også:Stortingsmann angrer promillekjøring

Stortingspolitikeren, som er inne i sin første periode på Stortinget, har tidligere forklart til VG at han drakk noen drinker sammen med en kamerat kvelden før.

- Jeg har vært en tosk. Jeg er kraftig forbannet på meg selv, legger meg helt flat og beklager. Ansvaret er mitt alene og jeg tar straffen jeg får, har Fredriksen tidligere sagt til VG.

Fredriksen er nå dømt til betinget fengsel i 16 dager med en prøvetid på to år. Han må også punge ut 80.000 til statskassen og mister førerkoret for ett år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks