Hovedinnhold

Voldtektstiltalt søkte opphold som homofil

ÅSTED: 40-åringen er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne (22) i Thereses gate 24. november 2007. Foto: Jan Petter Lynau/VG
ÅSTED: 40-åringen er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne (22) i Thereses gate 24. november 2007. Foto: Jan Petter Lynau/VG
I 1995 søkte mannen (40) fra Egypt om opphold i Norge på bakgrunn av sin homofile legning. Nå er han tiltalt for syv overfallsvoldtekter i Oslo.

I tillegg har statsadvokat Berit Sagfossen tiltalt småbarnsfaren for ett voldtektsforsøk og tyveri.

- Det er helt ubegripelig, en tragedie i livet hans, sier 40-åringens tidligere partner (57) til VG.

57-åringen er rystet over voldtektstiltalen mot ekssamboeren, som han traff via bekjente i Oslo på midten av 1990-tallet.

- Kunne være aggressiv

I 1995 inngikk den 17 år eldre nordmannen partnerskap med egypteren, og kort tid senere flyttet de to sammen i en leilighet i Oslo sentrum.

Drøyt tre år etter partnerskapet ble inngått, skal egypteren ha overfalt og voldtatt en kvinne i hennes egen leilighet i hovedstaden.

Les også:Småbarnsfar tiltalt for fem voldtekter og overfall

- Han var en veldig hyggelig mann, men han kunne være aggressiv dersom han følte seg usikker, sier ekspartneren.

Etter drøyt syv år i Norge fikk egypteren omsider innvilget sin søknad om oppholdstillatelse og ble norsk statsborger.

Et halvt år senere tok forholdet med nordmannen slutt, og de to flyttet fra hverandre.

- Det ble bare slik. Noen ganger må man gi opp underveis, sier 57-åringen.

Under partnerskapet fikk egypteren barn med en norsk kvinne, og han har senere fått ytterligere to barn med en annen kvinne, også hun fra Norge.

- Han er en av de verste voldtektsforbryterne i moderne tid i Oslo, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Oslo politidistrikt.

- Stygge overgrep

Etter det VG kjenner til, sto arbeidet som pirattaxisjåfør for hovedinntektene til småbarnsfaren. I tillegg skal han ha tatt på seg strøjobber i utelivsbransjen i Oslo og som bilpleier ved et firma på Skøyen.

Ifølge skattelistene, tjente han 192701 kroner i 2007.

Etter det VG får opplyst, har småbarnsfarens modus knyttet ham til flere av forholdene han er tiltalt for, fem av dem i eller ved offerets eget hjem: Han så seg ut mulige ofre fra sitt virke som pirattaxisjåfør. Han fulgte etter kundene etter at de hadde gjort opp for seg. Han stjal private eiendeler fra ofrene.

- Det er ordentlig stygge overgrep, og ofrene er hovedsakelig resurssterke jenter, sier Hjort Kraby.

- Byen tryggere

Så langt har mannen kun forklart seg om to av sakene, og han ønsker ikke å la seg avhøre om de øvrige syv tilfellene som han er tiltalt for.

I politiavhør har kvinnene beskrevet den angivelige voldtektsmannen som en sjarmerende og hyggelig mann, noe tidligere arbeidskolleger også forteller til VG.

Oslo-politiet advarer nå unge jenter mot å ta pirattaxi hjem fra byen. Samtidig oppfordrer de jentene til å være sammen og begrense alkoholinntaket.

- Nå er en tatt, og han har stått bak til sammen åtte voldtekter og voldtektsforsøk. Forhåpentligvis er byen tryggere, sier politiadvokaten.

Ingen av de to norske kvinnene, som er mor til den dem voldtektstiltaltes tre barn, ønsker å kommentere saken overfor VG.

Én av dem besøker ham jevnlig i fengsel, mens den andre har tatt fullstendig avstand fra han etter at politiet informerte henne om bakgrunnen for pågripelsen høsten 2007.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks