Hovedinnhold

Stoltenberg: - Ta feriefri

...og hele regjeringen følger sjefens råd

SOMMERFERIE: Jens Stoltenberg håper på strandvær når han ferierer på Hvaler denne månenden. Her fra sommeren 2006. Foto: Scanpix
SOMMERFERIE: Jens Stoltenberg håper på strandvær når han ferierer på Hvaler denne månenden. Her fra sommeren 2006. Foto: Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg oppfordrer alle til å ta seg helt fri fra jobben i ferien. Selv går han i fjellet for å finne feriepulsen.

- Jeg kjenner mange som må jobbe med seg selv for å ha ferie. En må passe på så en ikke overorganiserer seg, heller, sier Stoltenberg til VG.

Les også:Slik unngår du ferie-sjokk

- Hvor lang tid bruker du på å få feriepulsen?

- Det tar noen dager, men det hjelper veldig å gå i fjellet. Da blir det fort ferie, sier Stoltenberg.

- Gjøre ingenting

Han skal feriere i Jotunheimen og på familiens hytte på Hvaler i sommer, kun avbrutt av et besøk på AUFs sommerleir på Utøya 10.-11. juli.

- På hytta skal jeg gjøre ingenting. Eller ting som jeg aldri får tid til ellers. Lage frokost, spise frokost, handle, lage mat. Mye tid vil gå til det, og å være på stranden, sier Stoltenberg.

- Hva bør folk gjøre i sommer?

- Folk må få gjøre hva de ønsker. Det har ikke regjeringen noen mening om, sier Stoltenberg og ler.

Les også:Se opp for sommerens kaloribomber

Valgkamp-opplading

De nærmeste ukene blir det tomt i regjeringskvartalet: Da tar Stoltenbergs mannskap fellesferie. Men samtlige har ordre om å være på plass senest mandag 3. august - i god tid til valgkampen.

** Les om alle statsrådenes ferieplaner i dagens VG! **

De rødgrønne statsrådene velger seg stort sett Norge som ferieland i år. Lengst av gårde skal justisminister Knut Storberget og kulturminister Trond Giske, de skal på ferie til Portugal i juli.

Og den eneste statsråden som oppgir at han skal på bilferie?

Miljøvernminister Erik Solheim ...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks