Hovedinnhold

Melk, ost og yoghurt forsvinner fra butikkhyllene

FORSVINNER: H-melk, ost og joghurt er blant Tine-produktene som forsvinner fra halvparten av landets matbutikker. Lettmelken består. Foto: Scanpix
FORSVINNER: H-melk, ost og joghurt er blant Tine-produktene som forsvinner fra halvparten av landets matbutikker. Lettmelken består. Foto: Scanpix
Tine er skeptisk til at NorgesGruppen og ikke forbrukerne skal avgjøre hvilke meieriprodukter som finnes i matbutikkene.

Denne saken handler om:

Tirsdag meldte NA24 at en rekke Tine-produkter forsvinner fra NorgesGruppens butikker fordi partene innen fristen 1. februar ikke klarte å bli enige i forhandlingene om nye priser.

NorgesGruppen har over 40 prosent av det norske dagligvaremarkedet med butikkjedene Ultra, Meny, Kiwi, Spar og Joker.

Les også:Kutter Tine-produkter i NorgesGruppen.

Blant produktene som forsvinner er H-melk, enkelte typer brunost og enkelte typer Norvegia-ost, samt Biola-yoghurt og juice. Totalt skal det dreie seg om over 100 produkter, skriver Nationen.

Tine skeptisk

Tine er skeptisk til måten dette skjer på.

- Jeg synes det er svært uheldig at det er innkjøpssjefen i NorgesGruppen og ikke forbrukerne som skal bestemme hvilke av våre produkter det skal være tilgang til i butikkene, sier Tines konserndirektør Elisabeth Morthen.

Hun sier det er for tidlig å si noe om hvilke konsekvenser dette får for Tine, og forklarer at Tine måtte ha solgt varene med tap hvis konsernet skulle gå med på NorgesGruppens avtale.

NorgesGruppens konserndirektør Per Roskifte sier det var prisøkningene Tine varslet som gjorde at NorgesGruppen ikke ville være med på noen avtale. Han gjør det klart at NorgesGruppen fortsatt vil ha 300 Tine-produkter i butikkene, og han mener forbrukerne vil finne alternative produkter fra andre produsenter enn Tine i NorgesGruppens butikker, for eksempel Synnøve Finden, Q-meieriene og utenlandske aktører.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks