Hovedinnhold

- Vi er svært glade

... men YS ønsket mer langsiktig ordning

STORSTREIKEN AVBLÅST: Fra venstre Morten Øye, LO stat, Arne Johannessen, fra Unio-stat, personaldirektør i staten Siri Røine, og Pål N. Arnesen fra YS stat. Halvt skjult er Curt A. Lier, fra Akademikerne Stat. Foto: Knut Falch / SCANPIX
STORSTREIKEN AVBLÅST: Fra venstre Morten Øye, LO stat, Arne Johannessen, fra Unio-stat, personaldirektør i staten Siri Røine, og Pål N. Arnesen fra YS stat. Halvt skjult er Curt A. Lier, fra Akademikerne Stat. Foto: Knut Falch / SCANPIX
(VG Nett) En uke på overtid knesatte meklingspartene regjeringen og tvang gjennom en videreføring av dagens pensjonsordning.

Denne saken handler om:

Like før klokken 06 torsdag morgen kom partene til enighet om å videre dagens pensjonsordning, til tross for at regjeringen hele tiden har vært krystallklare på at de ønsket en annen ordning, men måtte gi seg etter én uke med mekling på overtid.

Hovedstrekkene ved enigheten er:

** Dagens bruttoordning med 66 prosent av sluttlønn ved 65 år etter 30 års tjenestetid står ved lag.

** Rammen for lønnsoppgjøret i kommunal sektor blir på 4,7 prosent.

Dette er majoriteten av forhandlingslederne svært tilfredse med.

- Et unikt samarbeid på arbeidstakersiden har vunnet frem. Dette innebærer at dagens bruttoordning med 66 prosent av sluttlønn ved 65 år etter 30 års tjenestetid står ved lag. Det er vi svært glade for, sier Akademikernes forhandlingsleder Curt A. Lier.

BAKGRUNN:Storstreiken i offentlig sektor avblåst

- Seier for kvinnedominerte yrker

Forhandlingsleder for Unio Kommune, Helga Hjetland, er også glad for at løsningen endelig har sett dagens lys.

- I korte trekk er dette en videreføring av dagens ordning i offentlig sektor, sier Hjetland til VG Nett.

I MÅL: Forhandlingsleder for Unio Kommune, Helga Hjetland, er glad for å endelig ha kommet til enighet om pensjonsordningen. Foto: Trond Solberg
I MÅL: Forhandlingsleder for Unio Kommune, Helga Hjetland, er glad for å endelig ha kommet til enighet om pensjonsordningen. Foto: Trond Solberg


Leserne diskuterer:- Offentlig ansatte er litt bortskjemte

Forhandlingslederne legger særlig vekt på at dette er svært viktig for spesielt kvinnedominerte yrker som ofte kan være preget av kort opptjeningstid og en del deltidsarbeid.

- Det er viktig å få på plass denne garantien. Jeg tror at de kvinnedominerte yrkene vil ha glede av en slik pensjonsordning, sier Hjetland.

LES OGSÅ:Fakta om pensjonsstriden

Lang forhandlingsnatt

FORHANDLET: Arne Johannessen, forhandlingsleder for Unio Stat. Foto: Scanpix
FORHANDLET: Arne Johannessen, forhandlingsleder for Unio Stat. Foto: Scanpix

Forhandlingsleder i Unio stat, Arne Johannessen, legger ikke skjul på at meklingen har vært krevende.

- Jeg er fornøyd med at vi klarer å videreføre bruttogarantien. De tingene var helt avgjørende for oss, men det har vært en usedvanlig krevende prosess.

De siste to døgnene har han sovet kun tre timer, og ser nå frem til å lukke øynene. Det gjør også Helga Hjetland.

- Det har vært en forferdelig lang natt, sier hun.

Arne Johannsessen mener imidlertid at ordningen både har positive og negative sider. Han mener at den vil slå best ut for de med lang utdanning og kvinnene i offentlig sektor, mens det kanskje kan slå mer negativt ut for de som ønsker å kombinere pensjon og jobb.

LES OGSÅ:Hevder lavtlønte blir tapere i lønnsoppgjøret

YS ønsket annen ordning

Like fornøyde er imidlertid ikke forhandlingslederne i Yrkesorganisasjonenes sentralforbund (YS). De hadde håpet på en annen løsning i pensjonsspørsmålet i årets lønnsoppgjør.

- YS håpet det ville vært mulig å finne en mer langsiktig løsning som var akseptabel for våre medlemmer. Likevel valgte vi å stå sammen med de øvrige forhandlingssammenslutningene for å få til en enighet for hele offentlig sektor, sier forhandlingslederne Gunn Olander i YS-Kommune og Pål Arnesen i YS-Stat til NTB.

Løsningen innebærer at dagens tjenestepensjonsordninger forlenges inntil videre.

- Vi unngår streik, men hadde ønsket at det var mulig å finne en mer langsiktig og bærekraftig løsning som i sterkere grad hadde stått seg i forhold til levealdersjustering og indeksering, sier forhandlingslederne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MÅTTE GI ETTER: Arbeidsminister Dag Terje Andersen (t.h.). Foto: Heiko Junge / SCANPIX
MÅTTE GI ETTER: Arbeidsminister Dag Terje Andersen (t.h.). Foto: Heiko Junge / SCANPIX


- For stor uenighet

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) må nå innse at arbeidstakerne i offentlig sektor har vunnet frem.

- Det vi ender med nå, er at pensjonsordningen som er kjent, blir videreført, og så blir det de forandringene som følger av stortingsvedtaket. Grunnen til at en kan ende opp sånn, er at det var for stor uenighet mellom partene om et nytt system, sier ministeren til NRK.

Andersen kan imidlertid ikke si om løsningen som partene nå har kommet fram til er bærekraftig, eller om dagens løsning på nytt vil bli endret om kort tid.

- Det er umulig for meg å si, sier ministeren til NTB.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks