Hovedinnhold

Styremedlem trekker seg fra Aker-styre

Kritisk til de omstridte transaksjonene til Røkke

RYKKER FRA RØKKE: Styremedlem Heidi M. Petersen trekker seg fra Aker Solutions ASA. Foto: Hydro/Scanpix
RYKKER FRA RØKKE: Styremedlem Heidi M. Petersen trekker seg fra Aker Solutions ASA. Foto: Hydro/Scanpix
(VG Nett) Styremedlem Heidi M. Petersen finner det uholdbart å fortsette som styremedlem i Aker Solutions ASA. I dag trekker hun seg.

Denne saken handler om:

Aker-transaksjonene

  • 1. april kjøpte Aker Solutions noen mindre selskaper og deler av andre selskaper fra Aker ASA.
  • Kjøpet utløste kraftig kritikk fra flere hold fordi man ikke stolte på at handelen var gjort til riktig pris. Flere analytikere og medier mente Røkke brukte Aker Solutions som en slags «søppelbøtte» for dårlige eiendeler.
  • 5. april besluttet næringsminister Sylvia Brustad (Ap) at handelen skulle gjennomgås av uavhengige juridiske og finansielle eksperter.
  • 8. april krevde Brustad at transaksjonene enten må nullstilles eller tas opp til behandling i generalforsamlingen i Aker Solutions.
  • Aker Solutions har så langt ikke rettet seg etter ministerens ønsker, og sier det ikke foreligger noen planer om verken å annullere salget eller å ta det opp i selskapets generalforsamling. Kilde: NTB, E24

- Jeg kan bekrefte at jeg i dag har fratrådt styret i Aker Solutions ASA med umiddelbar virkning. Både på bakgrunn av saksbehandlingen i styret samt de vedtak som er truffet i tilknytning til kjøp av selskaper fra Aker ASA, har jeg funnet det uholdbart å forsette som styremedlem i selskapet. Jeg har ingen ytterligere kommentarer, sier Heidi M. Petersen i en pressemelding.

FØLG AKER-PRESSEKONFERANSEN LIVE HER FRA KLOKKEN 16

Etter det NRK kjenner til fikk styreleder Øyvind Eriksen i Aker Solutions ASA beskjed om at Petersen trekker seg før dagens styremøte i Aker Solutions ASA, som startet klokken 10.00.

Aker ASA har nektet for å ha gjort noe galt i forbindelse med salget selskaper til delvis statseide Aker Solution. Nå har de gjennomgått prosessen på nytt, og i ettermiddag kommer konklusjonen i en pressekonferanse klokken 16.

Informerer i dag
Kjell Inge Røkkes omstridte selskap holder pressekonferanse klokken 16 i dag tirsdag.

Det er ventet at Aker ASA da skal legge frem en faktaredegjørelse om hvordan transaksjonene er gjort.

Etter at statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Sylvia Brustad krevde at salget av de fire datterselskapene i Aker Solutions skulle opp i selskapets generalforsamling - kom følgende svar:

Aker-direktør Geir Arne Drangeid varslet at de jobber med en faktaredegjørelse om de omstridte transaksjonene. Han står imidertid fast på at transaksjonene ikke var behandlet kritikkverdig eller uriktig.

- Grundig og riktig

Kjell Inge Røkke selv har ikke sagt et pip og nærmest ikke vist seg offentlig siden bråket startet for omkring to uker siden.

- Transaksjonene og prosessen i den forbindelse er ryddig og riktig gjennomført, sa Aker-direktøren mandag.

Statsminister Jens Stoltenberg bekreftet mandag kveld at regjeringen er i dialog med Røkke-systemet om saken.

Det er revisjonsutvalget i Aker ASA som nå har gjennomført en fornyet vurdering av prosessen for transaksjonene mellom Aker ASA og Aker Solutions AS, opplyser Drangeid i en pressemelding. Revisjonsutvalgets leder Finn Berg Jakobsen skal lede pressekonferansen.

FIKK UNNSKYLDNING: Kjell Inge Røkke har gitt en unnskyldning til statsminister Jens Stoltenberg etter at regjeringssjefen er blitt utsatt for kritikk etter transaksjoner av selskap til Aker Solutions. Foto: SCANPIX
FIKK UNNSKYLDNING: Kjell Inge Røkke har gitt en unnskyldning til statsminister Jens Stoltenberg etter at regjeringssjefen er blitt utsatt for kritikk etter transaksjoner av selskap til Aker Solutions. Foto: SCANPIX

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks