Hovedinnhold

KrF advarer mot samarbeid med Røkke

ANGRIPER: Knut Arild Hareide tar det for gitt at det vil bli enda flere fattige å se gatelangs i hovedstaten og andre store, norske byer i kjølvannet av finanskrisen. Foto: Scanpix
ANGRIPER: Knut Arild Hareide tar det for gitt at det vil bli enda flere fattige å se gatelangs i hovedstaten og andre store, norske byer i kjølvannet av finanskrisen. Foto: Scanpix
Kjell Inge Røkke har lurt staten gang på gang, mener Knut Arild Hareide fra Kristelig Folkeparti.

- Kjell Inge Røkke har gang på gang fått gode kort på hånd av regjeringen, og gang på gang har han lurt dem trill rundt, fastslår Hareide.

- Vi kan ikke ha politikere som lar seg lure av slike folk. Røkke er kanskje sjarmerende, men staten kan ikke gi ham noen særbehandling av den grunn, sier Hareide til NTB.

Les også:Røkke nekter å bøye seg for Brustad.

Hareide krever at statens styrerepresentant i Aker Holding, Berit Kjøll, må trekke seg hvis det stemmer at hun ikke orienterte staten etter at hun selv fikk kjennskap til de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions.

Dårlig investering

Kristelig Folkeparti har hele tida ment at staten ikke burde gå inn i Aker Solutions, understreker Hareide. De problemene regjeringen nå opplever, er til sjuende og sist en konsekvens av denne dårlige investeringen, sier han.

Les også:- Avtalene kan være ugyldige.

- Men det er positivt at Brustad nå rydder opp i saken. Jeg opplever at hun er på ballen, sier Hareide.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks