Hovedinnhold

- Det hersket fred og fordragelighet

Motivet for trippeldrapet er et mysterium

MINNET OFRENE: Ungdommer tente mandag kveld lys utenfor Tomasjordveien hvor Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Christensen (61) ble drept. Politiet har siktet leieboeren for trippeldrapet. Foto: Scanpix
MINNET OFRENE: Ungdommer tente mandag kveld lys utenfor Tomasjordveien hvor Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Christensen (61) ble drept. Politiet har siktet leieboeren for trippeldrapet. Foto: Scanpix
(VG Nett) Politiet har ingen opplysninger om at det skal ha vært en konflikt mellom den trippeldrapssiktede leieboeren og de drepte huseierne.

Denne saken handler om:

Tips oss

Etter to døgn med intens etterforskning og en rekke vitneavhør, har ikke politiet kommet noe nærmere svaret på hvorfor 38-åringen brøt seg inn i andreetasjen på bolighuset og drepte de tre som befant seg der.

- I avhørene har det ikke kommet opplysninger om noen konflikt mellom leietaker og huseierne. Tvert imot. Det hersket fred og fordragelighet, forteller kriminalsjef Einar Pedersen ved Troms politidistrikt til VG Nett.

- Sa ikke opp leieavtalen

Bladet Tromsø skrev tirsdag morgen at huseierne Ole-Roger Olsen (44) og Linda Anett Hansen (35) hadde sagt opp leieavtalen med 38-åringen. Opplysningene ble imidlertid avkreftet av politiet i kveld.

I politiets etterforskning finnes det heller ingen opplysninger om at Ole-Rogers mor, Ragna Christensen, skulle overta sokkelleiligheten, slik lokalavisen skriver. Den drepte 61-åringen hadde derimot overtatt sønnens forrige leilighet i et borettslag i Tromsø, og hadde planer om å bosette seg der for å komme nærmere familien.

- Vi mener det ikke finnes noe motiv i tilknytning til leieforholdet, sier Pedersen.

Politiet håper å finne svaret på hvorfor 38-åringen begikk de uforståelige massedrapene, men er ikke sikre på om de noen gang får forklaringen.

- Vi må ha som mål å finne svaret, men vi innser at det kan være en viss mulighet for at vi ikke når frem, sier kriminalsjefen til VG Nett.

- Inspiserte russisk fiskebåt

Etterforskerne er i ferd med å kartlegge hva drapssiktede gjorde før Ole-Roger, Linda og Ragna ble drept i Tomasjordvegen. Undersøkelsene har avdekket at 38-åringen tidlig lørdag morgen gikk om bord på den litauiske fiskebåten «Rand-I» etter å ha utgitt seg for å være fiskeriinspektør.

DREPT: Ole-Roger Olsen (44), Linda Anett Hansen (35) og Ragna Elida Christensen (61) ble alle drept i Tromsø søndag. Foto: Nofima/Finnmark fylkeskommune
DREPT: Ole-Roger Olsen (44), Linda Anett Hansen (35) og Ragna Elida Christensen (61) ble alle drept i Tromsø søndag. Foto: Nofima/Finnmark fylkeskommune

Han befant seg på båten i omkring 15 timer og skal blant annet ha spist og sovet der - uten at mannskapet reagerte på at han oppførte seg spesielt.

- Dette var kapteinens første tur i Norge, og han har lite grunnlag for å vurdere hvordan en slik inspektør skal oppføre seg. Han var ikke utagerende og greide å opptre på en slik måte at kapteinen trodde han var inspektør, forklarer Einar Pedersen til VG Nett.

På et tidspunkt på kvelden forlot 38-åringen båten, før han kom tilbake. Han hadde da vært på en storkiosk i nærheten og handlet. Først litt over klokken 23 lørdag kveld forlot 38-åringen fiskebåten.

Politiet vet at drapsofrene snakket i mobiltelefonen klokken 00.36 natt til søndag, så trippeldrapet har skjedd en gang i løpet av natten eller tidlig søndag morgen.

Arbeidet på kaianlegg

Da skipsagent Kaj Tore Nilsen ble oppmerksom på at 38-åringen hadde vært i nærheten av fiskebåten få timer før trippeldrapet forstod han at opplysningene ville være viktige for politiet.

- Vitner på kaia observerte mannen, og jeg tok derfor kontakt med skipperen og spurte han om han hadde hatt en nordmann om bord. Da svarte han ja. Jeg kontaktet derfor politiet, som kalte skipperen inn til avhør med russisk tolk, forteller han til VG Nett.

Nilsen mener det er unormalt å gå om bord i en båt som ligger til kai, men vet ikke hvordan mannskapet reagerte på visitten. Rand 1 forlot kaien i Tromsø klokken 22 i mandag kveld.

Den drapssiktede 38-åringen kommer opprinnelig fra Båtsfjord i Finnmark, og jobbet blant annet på losseterminalen på kaia i hjembygda, før han flyttet til Tromsø. Like før jul i 2007 ble hurtigruteskipet «Polarlys» flere timer forsinket etter at 38-åringen tok seg opp i radarmasten mens skipet lå til kai i Båtsfjord - og nektet å forlate det igjen.

38-åringen, som er siktet for trippeldrapet i Tromsø, ble tirsdag varetektsfengslet i åtte uker. Han er for syk til å bli avhørt og behandles inntil videre på Åsgård psykiatrisk sykehus.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks