Hovedinnhold

Trippeldrapssiktet fengslet i åtte uker

38-åringen som er siktet for trippeldrapet i Tromsø, ble tirsdag varetektsfengslet i åtte uker.

Denne saken handler om:

Det bekrefter tingrettsdommer Morten Berg i Nord-Troms tingrett overfor NRK.

38-åringen var til stede under fengslingsmøtet, men var ikke i stand til å svare på om han samtykket i fengsling eller ikke, opplyser politiadvokat Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt til NTB.

- Vi vurderte det sånn at mannen ikke var i stand til å gi et gyldig samtykke på spørsmålet om varetektsfengsling, og ba ham derfor heller ikke om å ta stilling til det, sier Norgård Strand.

Hun forteller at 38-åringens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, var til stede under fengslingsmøtet, hvor vilkårene for varetektsfengsling ble prøvet.

Den trippeldrapssiktede er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge HF - psykiatrisk avdeling. Han har vært så psykisk syk at det er uvisst når politiet kan gjennomføre avhør.

Drapsofferet Linda Anett Hansen (35) var gravid i femte måned da hun ble drept med kniv sist søndag. Politiadvokaten sier det blir en juridisk avveining om dette skal få betydning for siktelsen.

- Foreløpig er 38-åringen siktet for forsettlig drap på tre personer. Jeg kan ikke utelukke at siktelsen kan bli utvidet etter hvert, sier Norgård Strand til NTB.

Tromsø-politiet fortsatte etterforskningen tirsdag med flere vitneavhør og tekniske undersøkelser. Resultatene av de foreløpige obduksjonsrapportene skal være klare i løpet av tirsdag eller onsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks