Hovedinnhold

Håper obduksjonen gir viktige svar

ÅSTEDET: I andre etasje på denne boligen fant politiet de tre døde menneskene. Foto: SCANPIX
ÅSTEDET: I andre etasje på denne boligen fant politiet de tre døde menneskene. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Politiet håper å få svar på når og hvordan den grufulle trippeldrapshandlingen i Tromsdalen fant sted når ofrene i dag sendes til obduksjon.

Denne saken handler om:

Tips oss

Til tross for at politiet har en drapssiktet og en tilståelse etter trippeldrapet i Tomasjordveien i Tromsø i helgen, gjenstår flere viktige spørsmål i etterforskningen. Et av de viktige spørsmålene som fremdeles står ubesvart, er tidspunktet for drapet.

- Vi håper å få vite når de ble drept. Det er så langt uklart for oss, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand til VG Nett.

DRAPSSIKTEDES BRØDRE:- Han ble tvangsinnlagt tre ganger

Det eneste politiet vet så langt, er at de tre drapsofrene Ole-Roger Olsen (44), kona Linda Anett Hansen (35) og Olsens mor Ragna Christensen (61) fortsatt var i live klokken 20.30 lørdag kveld. Da hadde utenforstående kontakt med familien. Klokken 15.55 søndag ble de funnet drept i sitt hjem, etter at den nå trippeldrapssiktede hadde påkalt seg politiets oppmerksomhet ved utagerende oppførsel og tilstått drapet på legevakten.

Håper å få fastslått drapsvåpenet

Politiet håper også å få kartlagt ytterligere omstendigheter rundt det grufulle drapet. I går ble det kjent at det var en kamp på liv og død i huset, som endte med at ekteparet ble funnet drept på hver sin side av sengen på soverommet, og Christensen i stuen. Rekkefølgen de tre drapene ble begått i er interessant for politiet, og ikke minst hvilke skader de er påført.

TROMSØ-ORDFØREREN TIL VGTV:- Dette skulle aldri ha skjedd

Politiet beslagla mandag flere redskaper i huset som de anser som mulige drapsvåpen. Men de dødelige stikkskadene er så langt

DREPT: Ole-Roger Olsen (44), Linda Anett Hansen (35) og Ragna Elida Christensen (61) ble alle drept i Tromsø søndag. Foto: Nofima/Finnmark fylkeskommune
DREPT: Ole-Roger Olsen (44), Linda Anett Hansen (35) og Ragna Elida Christensen (61) ble alle drept i Tromsø søndag. Foto: Nofima/Finnmark fylkeskommune

ikke kartlagt nok til at politiet kan slå fast hvilke av disse redskapene som mest sannsynlig er drapsvåpenet.

- Vi vil sammenholde det som kommer frem i denne rapporten med sporene på åstedet. Da kan vi forhåpentligvis si noe om hvilke skader de avdøde er påført, og rekkefølgen de ble drept i, sier politiadvokaten.

38-åringens psykiater:- Vi kan ikke forutse trippeldrap

Avhør av den drapssiktede er fortsatt lagt på is på ubestemt tid. Den psykiske tilstanden hans er så dårlig at det ikke lar seg gjøre, og han er nå lagt inn på Åsgård psykiatriske sykehus. Politiet har imidlertid avhørt et titalls vitner. Flere av disse kommer til å bli avhørt på nytt i dag. Hva 38-åringen har foretatt seg i tiden før og etter drapet er et av politiets hovedspørsmål man håper vitneavhørene kan gi svar på.

VGTV:Trippeldrapet ryster tromsøværingene

- Vi håper vitneavhørene vil kunne kartlegge siktedes bevegelser i tiden rundt drapet, sier Nordgård Strand

I tillegg har de gjennomført rundspørringer i området rundt åstedet, men så langt sier politiet at de ikke er nærmere et motiv for trippeldrapet.

- Motivet er fortsatt ukjent for oss, sier politioverbetjent Einar Pedersen til VG Nett.

Vet ikke om han var ruset

Den trippeldrapssiktede 38-åringen skal med jevne mellomrom ha ruset seg, og skal tidligere ha sagt at psykosene som rammet ham skyldtes hasjrøyking. Men politiet vet så langt ikke om mannen var ruset da han ifølge sin egen tilståelse begikk drapene.

VG TV:Sørger over tapet av en god kollega

- Dette vil blodprøvene som er tatt av ham gi svar på, men vi vet ikke når vi får resultatene av disse. Vi må nok vente ennå noen dager, og kanskje får vi dem ikke før neste uke, sier Nordgård Strand.

Forholdet forutfor drapet mellom den drapssiktede leietakeren og huseierne som nå er drept er også særdeles interessant for politiet. Flere medier skriver i dag at leieforholdet til den trippeldrapssiktede ble sagt opp kort tid før drapet, og det spekuleres i om dette kan ha vært et mulig motiv. Ifølge Bladet Tromsø var det den avdøde Ragna Christensen (61) som skulle flytte inn i hybelleiligheten hvor 38-åringen bodde.

VGTV:Politiet forteller om dødskampen før trippeldrapet

- Vi har hørt det samme, også gjennom andre kanaler enn media, men dette er ikke noe vi har fått verifisert ennå. Det er ikke foretatt avhør om dette, sier politioverbetjent Pedersen.

Artikkelen fortsetter under bildet...

TEKNIKERE: Kriminalteknikerne f.v. Pål Moe og Jan Harald Hanssen og Siv Hansen fra politiet arbeidet mandag på åstedet for søndagens trippekldrap i Tromsdalen. Foto: SCANPIX
TEKNIKERE: Kriminalteknikerne f.v. Pål Moe og Jan Harald Hanssen og Siv Hansen fra politiet arbeidet mandag på åstedet for søndagens trippekldrap i Tromsdalen. Foto: SCANPIX

Taxisjåfør meldte seg

Et døgn før politiet mener 38-åringen ble trippeldrapsmann, tok han taxi fra hjemmet til hurtigrutekaia i sentrum. Taxisjåføren som plukket han opp like ved åstedet forteller at mannen virket både rolig og balansert, men han stusset over at han ikke sa et eneste ord under hele taxituren.

BAKGRUNN:Dette er trippeldrapstragedien i Tromsø

- Han sa ingen ting. Var nærmest helt stum. På den tiden av døgnet som turen gikk er det vanlig at kundene er svært pratsomme, sier sjåføren til Nordlys.no.

Taxisjåføren forklarer at 38-åringen gikk om bord i en båt på hurtigrutekaia hvor han møtte noen i døra til styrhuset. Politiet i Tromsø bekrefter at den trippeldrapssiktede var om bord i en båt som lå til kai i det aktuelle tidsrommet. Tilbake i taxien ba mannen sjåføren kjøre han hjem igjen.

- Da han kom tilbake fortalte han at pengeboken var glemt igjen hjemme, og at jeg måtte kjøre ham tilbake igjen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks