Hovedinnhold

Trippeldrapssiktet truet med å skjære penisen av ransoffer

Dømt for grovt ran og narkotikakriminalitet

TRIPPELDRAP: De tre personene ble funnet drept 22. mars i år. Foto: Scanpix
TRIPPELDRAP: De tre personene ble funnet drept 22. mars i år. Foto: Scanpix
TROMSØ (VG Nett) 38-åringen som er pågrepet for trippeldrapet i Tromsø, er to ganger tidligere dømt for grovt ran.

Denne saken handler om:

Tips oss

Kilder som kjenner den pågrepne mannen fra tiden hvor han bodde i Båtsfjord i Finnmark bekrefter til VG Nett at han var beryktet i lokalsamfunnet. Han skal ha misbrukt narkotika og slet med nervene.

Ved flere tilfeller de siste årene har han fått behandling for alvorlige psykiske lidelser.

- Truet med vold

I tillegg til de to ransdommene er 38-åringen også dømt for grov narkotikaovertredelse av Arvika Tingsrett i Sverige i 2000. Dommen på fire år ble sonet i høysikkerhetsfengselet Ringerike i Norge, hvor han satt sammen med flere av Norges farligste kriminelle.

To år før han fikk narkotikadommen i Sverige, begikk han grovt ran i Asker utenfor Oslo sammen med en bekjent.

Etter å ha presentert seg som lisenskontrollører fra NRK tok de seg inn i boligen til en 69 år gammel mann, og truet ham med kniv og syl. Våpnene ble lagt frem på bordet, samtidig som ransofferet ble fortalt at de skulle skjære av ham kjønnsorganet, heter det i dommen fra Asker og Bærum herredsrett.

Ranet gjorde at straffen han allerede sonet fra Sverige, ble forlenget med fem måneder.

Vet du noe om trippeldrapet?
Ta kontakt med VG Netts journalister.

Allerede i 1995 begikk den trippeldrapssiktede 38-åringen et væpnet ran av Rimi i Asker, hvor han fikk med seg 77.600 kroner etter å ha truet to butikkansatte med en lekepistol. Samme år ble han dømt til fengsel i to år og to måneder for ranet.

- Satt mye inne

DREPT: Linda Anett Hansen (35). Foto: Nofima
DREPT: Linda Anett Hansen (35). Foto: Nofima

Han var på det tidspunktet ikke tidligere straffedømt, men hadde vedtatt en mindre bot for brudd på legemiddelloven. I dommen fremgår det at han flyttet til Finland som 17-åring og arbeidet der i fire år. Han gikk så ett år på skole før han reiste tilbake til Norge.

Han forklarte selv Asker og Bærum herredsrett at han havnet i et kriminelt miljø i Oslo da han flyttet til hjemlandet.

VG Nett får opplyst at de psykiske problemene til 38-åringen forverret seg i perioden etter at den siste fengselsstraffen var ferdig sonet. Da han kom ut igjen var samboeren død, noe han tok tungt.

Han flyttet senere hjem til barndomsbygda Båtsfjord, hvor også hans to brødre bor.

- Han var ikke så mye ute blant folk. Han satt mest inne for seg selv, forteller en bekjent til VG Nett.

- Ville ha hjelp i Tromsø

DREPT: Ole-Roger Olsen (44). Foto: Nofima
DREPT: Ole-Roger Olsen (44). Foto: Nofima

En nær familievenn opplyser til VG Nett at 38-åringen flyttet til Tromsø for å komme til en by hvor hjelpearbeidet var større i håp om å få kontroll på de psykiske lidelsene.

I fjor ble han akuttinnlagt på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø ved en anledning, men han fikk ingen løpende oppfølging fra enheten som er en del av Universitetssykehuset i Tromsø.

Politiet mener han natt til søndag - eller tidlig søndag morgen - brøt opp en mellomdør i huset hvor han leide en sokkeleilighet. Deretter tok seg opp til soverommet til huseierne Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44), og drepte begge med et stikkvåpen.

Han tok også livet av Ole-Rogers mor, Ragna Elida Christensen (61), som ble funnet i stua.

I sin tid tilsto 38-åringen at han begikk de to grove ranene, og han fortalte også selv politiet at han hadde begått trippeldrap søndag. Erkjennelsen kom i forbindelse med at politiet fraktet ham til legevakten etter at vitner hadde varslet om at han oppførte seg merkelig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks