Hovedinnhold

Her kryper piloten ut etter nødlanding uten nesehjul

- VELDIG PROFT: Her krabber piloten ut av småflyet etter at det nødlandet uten nesehjul. - Det var en veldig proff nødlanding, sier øyevitne. Foto: Jan-Erik Johnsen
- VELDIG PROFT: Her krabber piloten ut av småflyet etter at det nødlandet uten nesehjul. - Det var en veldig proff nødlanding, sier øyevitne. Foto: Jan-Erik Johnsen
(VG Nett) Det var full beredskap på Kjeller flyplass da et fly nødlandet uten nesehjul.

Denne saken handler om:

- Vi har et småfly som skal foreta en nødlanding på Kjeller flyplass om kort tid. Det får ikke ut nesehjulet, fikk VG Nett opplyst ved Romerike politidistrik klokken 15.

20 minutter senere hadde flyet landet. Én person var om bord i flyet.

- Tippet fremover

- Det landet trygt. Ingen ble skadet og flyet klarte seg bra, opplyser brannvesenet.

Flyet skal ha vært et privat ettmotors Lancair med utfellbare hjul. Det ble før landing konstatert at nesehjulet ikke lot seg felle ut. Dermed måtte det foreta en nødlanding.

HAR DU TIPS ELLER BILDER I SAKEN?Tips VG Nett!

Jan Erik Johnsen satt selv i et fly på Kjeller og skulle til å takse ut på rullebanen da det kom beskjed om at et fly som var på vei inn hadde problemer med nesehjulet. Johnsen kunne selv visuelt konstatere at hjulet ikke var ute. Taksingen ble avbrutt og folk samlet seg på flyplassen i påvente av den varslede nødlandingen. Kort tid etter var to brannbiler, to politibiler, en ambulanse og ett legehelikopter på plass ved rullebanen.

- Veldig proft

- Vi fikk beskjed om at det kunne komme til å bli en krasjlanding. Flyet kom inn over Olavsgård mot Lillestrøm. Like før det landet slo det av motoren, for å unngå at propellen gikk rundt. Det landet på hjulene, og klarte å holde seg på rullebanen, mens det tippet litt fremover. Men det var på hjulene hele tiden. Liker etterpå krøp personen om bord ut av flyet, og brannbiler kom til, sier Johnsen til VG Nett.

Han mener personen om bord i flyet håndterte situasjonen meget godt.

- Dette må han ha trent på, for det var veldig rolig og profesjonelt, mener han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks