Hovedinnhold

- Kjøreledningen tidligst reparert i formiddag

Tusenvis rammes av togkaos på Østlandet

INNSTILTE TOG: Kjøreldeningen som ble ødelagt i går har fått store konsekvenser. Kundene er oppgitte over flere innstilte tog. Foto: Ida Anna Haugen Foto:
INNSTILTE TOG: Kjøreldeningen som ble ødelagt i går har fått store konsekvenser. Kundene er oppgitte over flere innstilte tog. Foto: Ida Anna Haugen Foto:
OSLO S (VG Nett) Flere tusen togpassasjerer må belage seg på store forsinkelser torsdag morgen på grunn av den ødelagte kjøreledningen på Drammensbanen.

Denne saken handler om:

Ifølge vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket, Olav Nordli, tar det tid å reparere ledningen, som ble røsket ned av et tog i fart onsdag.

Fortvilet?Vi sender dine henvendelser til samferdselsministeren

- Feilen er tidligst utbedret torsdag formiddag så forsinkelsene varer nok gjennom morgenrushet. Vi håper at den er reparert før ettermiddagsrushet, sier Nordli til VG Nett.

På grunn av den ødelagte ledningen er det fortsatt store forsinkelser på strekningen Asker-Drammen.

Lokaltogene mellom Kongsberg og Eidsvoll innstilles mellom Drammen og Asker. Det samme gjør lokaltogene mellom Drammen og Dal.

Passasjerer som reiser på disse strekningene må belage seg på å ta buss, opplyser NSB og Jernbaneverket.

For de fleste tog vil forsinkelsene være 5-15 minutter, for enkelte tog kan forsinkelsene bli noe større.

- Ikke greit

- Det er fortsatt bare strøm i et av sporene mellom Brakerøya og Asker som fører til at noen tog er innstilt. Signalproblemene vi hadde i Lieråsen tunnel i går er utbedret, men problemene med kjøreledningen får konsekvenser for kundene, sier informasjonsrådgiver i NSB, Rita Lund Thune til VG Nett.

Togforsinkelsene fører til frustrasjon hos NSB-kundene.

- Vi står og venter på toget for å komme oss til praksisplassen på Høybråten. I dag er toget minst 25 minutter forsinket. Det er ikke greit at toget er forsinket 80 prosent av gangene, sier Alexander de Luca, som VG Nett møter på Oslo S.

- Forkastelig

Med få minutters mellomrom kommer beskjeden over høytalerne om at et nytt tog er forsinket. En mann fra Askim som VG Nett snakket med hadde ventet i over en halvtime før det ble klart at toget hans var innstilt.

- Nå har jeg fått mast meg til en taxi, men det var bare fordi jeg snakket høyt, skrek og var litt frekk, mener mannen.

Han forteller at det er langt fra første gangen han har problemer med tog som ikke går når de skal.

- Det skjer hele tiden. Og det er helt forkastelig. Noen ganger bruker jeg to timer på å komme meg på jobb fem mil unna, det er helt uforståelig, sier han.

- Ekstra tid

Lund Thune i NSB råder kundene til å beregene ekstra tid i morgenrushet.

- Det tar tid å frakte passasjerene fra tog til buss. Vi råder kundene til å følge med på våre hjemmesider der vi vil legge ut beskjed så fort Jernbaneverket rapporterer til oss at feilen er løst, sier Lund Thune.

NSB har innstilt seks avganger mellom Drammen og Asker: Det gjelder toget fra Kongsberg klokken 5.54 til Eidsvoll, toget fra Drammen klokken 8.17 til Dal, toget fra Drammen klokken 9.13 til Dal, toget fra Eidsvoll klokken 5.24 til Kongsberg, toget fra Dal klokken 6.03 til Drammen, og toget fra Dal klokken 7.03 til Drammen.

- NSB beklager de faktiske forhold. Vi er lei oss for situasjonen og håper feilen på kjøreledningen er rettet så snart som mulig, beklager Lund Thune.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks