Hovedinnhold

Dag Terje Andersen om NAV-rotet: - Totalt uakseptabelt

HJEMME FRA EGYPT: Arbeidsminister Dag Terje Andersen møtte VG på kontoret i går etter at han kom hjem fra ferie i Egypt. Foto: Espen Braata
HJEMME FRA EGYPT: Arbeidsminister Dag Terje Andersen møtte VG på kontoret i går etter at han kom hjem fra ferie i Egypt. Foto: Espen Braata
Arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) innrømmer at det er «en skandale» at folk ikke får dagpengene sine, og sier han har hatt en bortkastet ferie i Egypt.

Denne saken handler om:

I går avslørte statsminister Jens Stoltenberg at sammenslåingen av attførings- og rehabiliteringspenger skal utsettes fordi NAV må konsentrere seg om dagpengene.

- Er krisen i NAV nå så alvorlig at den må kunne kalles en skandale?

- Det jeg synes er en skandale, er at folk ikke får pengene sine. Jeg vil bruke ordet uakseptabelt, hvis jeg kan få bruke mitt eget adjektiv, og du ikke skal legge ordene i munnen på meg, sier Andersen.

Les også:NAV-ansatte mangler opplæring

Hjem fra ferie

Lørdag kveld kom han hjem fra familieferie i Sharm el Sheik.

- Hvordan var det for deg å reise på ferie når du visste at folk ikke hadde fått penger å leve for?

- Det viktigste for meg var at dagpengetiltakene som skulle iverksettes var på plass. Det er ingen som ikke har fått dagpenger på grunn av ferien min.

Les også:Dagpenger drøyer i månedsvis

Arbeidsministeren vil ikke si noe om hvordan fortvilte folk skal overleve mens de venter på penger fra NAV.

- De bør få dagpengene sine, noe annet er totalt uakseptabelt. Derfor har vi satt inn tiltak, og i løpet av noen uker skal alle få pengene i tide, sier Andersen til VG.

LES ET LENGRE INTERVJU MED ARBEIDSMINISTEREN i DAGENS PAPIR-VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks