Hovedinnhold

Siv Jensen advarer mot snikinnføring av islam

ADVARER: Frp-formann Siv Jensen tegner et dystert bilde dersom man tillater særbehandling av minoriteter. Foto: FRODE HANSEN
ADVARER: Frp-formann Siv Jensen tegner et dystert bilde dersom man tillater særbehandling av minoriteter. Foto: FRODE HANSEN
Fremskrittspartiets formann, Siv Jensen, advarer mot det hun kaller snikislamisering av Norge.

- Det må vi sette en stopper for. Hvis Frp får fornye Norge, er det norsk lov og norsk styresett som skal gjelde. Vi vil ikke tillate særkrav for noen enkeltgrupper, slo hun fast i sin tale til landsstyret lørdag.

Hun tegnet et dystert bilde av hva som vil skje dersom man tillater særbehandling. Hun viste til Malmö der svensk lov, ifølge Jensen, er erstattet av Sharia-lovgiving i deler av byen og hvor svensk politi knapt våger seg inn i enkelte bydeler.

- Ikke skremselspropaganda

- Dette er ikke skremselspropaganda. Dette er en hverdag som ikke får komme til Oslo, sa Jensen.

Bakgrunnen for partiformannens utspill er hijabsaken og krav fra islamske grupper om egen undervisning og om egen mat i norske fengsler. Hun tok også for seg forsøkene på å begrense muligheten til religionskritikk.

Jensen sa at hijab, som en del av politiuniformen, ikke har noe med religionsfrihet å gjøre.

- Det uniformerte Norge må ikke legge forholdene til rette for den enkeltes tro, konstaterte hun.

Tilbake til hverdagen

Siv Jensen benyttet også anledningen til å beskylde regjeringen for å ha fjernet seg fra folks hverdag. Hun lover andre boller dersom Frp kommer til makten.

- Hver eneste dag fram til september skal vi minne Jens om alle løftene hans regjering har brutt. Regjeringen har distansert seg fra hverdagen til folk flest, sa hun.

- Frp skal sette ord på hverdagen og fornye Norge. Vi er villig til å gjøre andre ting enn det regjering etter regjering har gjort tidligere og hvor det er vanskelig å få øye på noen forskjell. Målet er å komme i regjering og gjøre hverdagen enklere for folk flest, avsluttet partiformannen.

Angrep SV-skolen

Hun tok opp eldreomsorgen, helsevesenet, rusomsorgen og veiutbyggingen, områder der hun mener regjeringen har sviktet.

Det alvorligste angrepet ble likevel rettet mot det Siv Jensen kaller «SVs moderne skole».

Hun sa at SV-skolen fører til en rotløs skolehverdag der elevene ikke vet hvor de skal være fra den ene timen til den andre.

- Vi må legge bort den eksperimentelle skolegreia SV har drevet med i over tre år. Det er bare pugging som gjelder, sa Jensen.

Frp-formannen vil innføre en skole som går tilbake til trygge rammer og klasserom, og en skole der lærerne har autoritet. Verstingene vil hun fjerne fra klasserommene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks