Hovedinnhold

Bolighus brant i Buskerud

(VG Nett) Ingen personer ble skadet da det fredag morgen brøt ut brann i et bolighus i Lier.

Tips oss

Brannen i Sylling i Lier kommune ble varslet til politiet klokken 06.15 i morges.

- Det var full fyr da en av våre patruljer kom til stedet. Brannvesenet er i gang med slukkingsarbeidet, og gjennomsøker nå boligen for å se om det befinner seg folk der inne, sa operasjonsleder Marianne Mørch i Søndre Buskerud politistrikt ved 07-tiden.

Ved 11.30-tiden var brannen slukket.

VET DU NOE OM SAKEN?
TIPS VG NETT!

Tidligere i dag var det stor usikkerhet om hvor mange som faktisk bodde i bolighuset. Nå mener politiet at de har kontroll over beboerne.

- Det var ingen som oppholdt seg i huset da det begynte å brenne, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt.

Flere biler

Utenfor bolighuset sto det flere biler parkert. Disse skal ha litauiske skilter. Overfor VG Nett forteller en nabo at en av bilene som vanligvis står der er borte.

- De pleier å reise på jobb ved 05.30-tiden, sier naboen til VG Nett.

En mann som kjører gjennom Sylling på vei til jobb var blant de første som kom til det brennende bolighuset. Sammen med andre som hadde kommet til stedet forsøkte han å vekke eventuelle personer som befant seg i boligen.

- Vi åpnet døren i første etasje og ropte opp trappen, men fikk ikke noe svar. Oppe i trappen brant det godt, sier mannen til VG Nett.

Ulovlig bruk

Ifølge Drammens Tidene var Lier kommune på befaring i det aktuelle bolighuset i oktober. Da var 17 personer bosatt i huset.

Kommunen mente at det var direkte farlig å bo så tettpakket som de østeuropeiske arbeiderne gjorde. Huseieren ble truet med bøter hvis ikke forholdene ble utbederet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks