Hovedinnhold

Gilbert og Fosse nominert til journalistpris

NOMINERT: Legene Mads Gilbert (til venstre) og Erik Fosse er nominert til Den store journalistprisen etter sitt arbeid med å få ut informasjon om tilstandene i Gaza under krigen i januar. Foto: Frode Hansen
NOMINERT: Legene Mads Gilbert (til venstre) og Erik Fosse er nominert til Den store journalistprisen etter sitt arbeid med å få ut informasjon om tilstandene i Gaza under krigen i januar. Foto: Frode Hansen
Gaza-legene Mads Gilbert og Erik Fosse er nominert til Den store journalistprisen. Lite fornuftig, mener generalsekretæren i Norsk Journalistlag.

Denne saken handler om:

Den store journalistprisen er en av de fremste utmerkelsene for god journalistikk her i landet. Prisen har blitt delt ut siden 1991. I år er legene Erik Fosse og Mads Gilbert blant de nominert til prisen.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, sier til Nordlys at han er overrasket over nominasjonen.

Etter det avisen kjenner til er det NRK-profilen Hans-Wilhelm Steinfeld som har nominert Fosse og Gilbert. Selv ønsker han ikke å kommentere nomineringen.

LES OGSÅ:Fosse og Gilbert får Fritt ords honnør

Øyenvitner

Prisen deles ut under Nordiske Mediedager i Bergen i mai. Generalsekretær i Norsk Journalistlag, Jahn-Arne Olsen, er kritisk til nominasjonen.

- Jeg syns ikke nominasjonen er spesielt fornuftig. De to spilte ikke rollen som journalister, men som øyenvitner eller kilder, sier Olsen som poengterer at han har stor respekt for jobben Gilbert og Fosse gjorde i Gaza.

- De var der som leger og rapporterte det de så, og den jobben har jeg respekt for. Men det er viktig å skille mellom øyenvitner, kilde og journalister, mener Olsen som gjerne ser at de to får andre utmerkelser.

DEBATT:

Leserne diskutérer media og Midtøsten her!

Fritt Ords Honnør

Fosse og Gilbert ble onsdag tildelt Fritt Ords Honnør for sin innsats. Den skal overrekkes 24. februar i Fritt Ords lokaler i Oslo.

Gilbert selv setter pris på nominasjonen til Den store journalistprisen, men ser ikke på seg selv som journalist.

- Jeg ser på dette som at Erik Fosse og jeg står som symboler på ytringsfriheten og pressefriheten. Det er oppløftende at så mange røster i norsk presse reagerer på at regimet i Israel forsøkte å nekte pressen adgang til Gaza under krigføringen, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks