Hovedinnhold

50.000 nett-protester mot politi-hijab

KOMMER TIL NORGE: I Storbritani og Sverige er det allerede mulig for politikvinner å bruke Hijab. Nå går Justisdepartementet inn for at det samme skal bli lov i Norge. Foto: AFP
KOMMER TIL NORGE: I Storbritani og Sverige er det allerede mulig for politikvinner å bruke Hijab. Nå går Justisdepartementet inn for at det samme skal bli lov i Norge. Foto: AFP
50.000 personer har så langt protestert mot hijab i politiet gjennom ulike underskriftskampanjer på nettet.

Den største gruppen på nettsamfunnet Facebook skriver på sin nettside:

«Innføring av religiøse symboler i politiuniformen kan føre til at mennesker som trenger hjelp fra politiet, risikerer at de føler seg usikre på om de blir rettferdig behandlet eller til og med opplever at konfliktnivået i en gitt situasjon eskalerer.»

Les også:Ap-opprør tvang Storberget til hijab-retrett

Mariann Lyngstad står bak. Hun sier til Vårt Land at gruppen ikke tillater religionskritiske uttalelser på sine diskusjonsforum, og at folk som går til angrep på hele folkegrupper, blir kastet ut.

- Dette er ikke en gruppe mot muslimer, katolikker eller jøder. Gruppen er rett og slett opprettet for å gi støtte til et verdinøytralt politi, sier hun.

VG Netts lesere diskuterer: - Er forbud mot hijab i det offentlige er problem?

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks