Hovedinnhold

Regjeringen gir trolig 20-25 milliarder i krisetiltak

Legger fram ny krisepakke i dag

STERKE TILTAK: Statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen legger i dag fram en ny krisepakke for å hjelpe norsk økonomi. Foto: Scanpix
STERKE TILTAK: Statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen legger i dag fram en ny krisepakke for å hjelpe norsk økonomi. Foto: Scanpix
(VG Nett) Regjeringen legger i dag fram en ny krisepakke på rundt 20 milliarder kroner. Det er de sterkeste tiltakene på over 30 år.

Denne saken handler om:


- Krisepakken som legges fram i dag inneholder de sterkeste tiltakene for norsk økonomi på mer enn 30 år, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK.

Regjeringens nye krisepakke, som legges fram klokken 11 i dag, vil etter det NRK erfarer være på mellom 20 og 25 milliarder kroner.

VGTV:Følg finansminister Kristin Halvorsens fremlegging i Stortinget av den nye krisepakken klokken 11 direkte HER!

Klokken 13 blir det pressekonferanse med Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

- Trygge norsk økonomi

- Krisepakken vil trygge norsk økonomi og dermed dempe virkningene av den internasjonale finanskrisen på økonomien vår, sier Stoltenberg.

Alle landets kommuner får nyte godt av krisepengene og skal blant annet brukes til vedlikehold av skoler og kirkebygg.

Ifølge Stoltenberg vil krisepakken sikre flere nordmenn jobb i tiden framover.

Les også:Nesten 15.000 kan bli arbeidsledige i januar

Til bygg og anlegg

Ifølge det NRK får opplyst vil bygg- og anleggsprosjekter i kommunene få mesteparten av kronene i krisepakken som legges fram i formiddag. Over 300 prosjekter vil få midler fra krisepakken.

- Det er klart kommunesektoren blir en veldig viktig bit av denne pakken. Kommunene over hele landet har en mengde prosjekter som kan settes i gang raskt, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) til NRK.

Les også:Regjeringen krever lønnsfrys og strenge krav til toppsjefer

Skattelette for bedrifter

Stavanger Aftenblad varsler at omtrent en tredel av krisepakken er rettet inn mot bedrifter i form av skattelette og støtte til nyskaping.

Hovedelementene i pakken skal etter det avisen erfarer være skattelette for alle bedrifter, blant annet i form av utsatt skatteinnbetaling, økte rammer til Skattefunn-ordningen, endringer i permitteringsreglene og ytterligere stimuleringstiltak og økte rammer til blant annet Innovasjon Norge.

Krisepakken skal også inneholde ekstra bevilgninger til veier, jernbane, gang- og sykkelstier og andre samferdselsprosjekter, samt til bygg- og vedlikeholdsprosjekter i kommuner og fylkeskommuner.

Også Garantiinstituttet for eksportkreditt vil få økte rammer.

Den jevne nordmann kan imidlertid ikke regne med noe skattelette. Krisepakken skal ikke inneholde noen lettelser i personbeskatningen, melder NTB.

Les også:Ny krisepakke 9. februar

Kan komme flere tiltak

Finansminister Kristin Halvorsen utelukker ikke at det i tiden framover vil kunne komme enda flere tiltak for å hjelpe norsk økonomi.

- Det er usikre tider, men vi er beredt til å sette inn nye tiltak hvis det er behov for det, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Flere krisepakker er allerede varslet den nærmeste tiden. 9. februar skal en ny pakke for bankene lanseres.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks