Hovedinnhold

Drapssiktede innlegges på psykiatrisk

BÆRES UT: De drepte ble båret ut av eneboligen i Tromsø søndag kveld. Foto: Marius Hansen
BÆRES UT: De drepte ble båret ut av eneboligen i Tromsø søndag kveld. Foto: Marius Hansen
(VG Nett) Leieboeren som politiet tror drepte en familie på tre med stikkvåpen, vil bli lagt inn på psykiatrisk sykehus så fort som mulig.

Denne saken handler om:

Den 38 år gamle mannen varslet selv politiet om trippeldrapet som har rystet Norge. Han hadde da blitt kjørt til legevakta etter at personer reagerte på at mannen gikk rundt og skrek i Hansjordnesbukta utenfor Tromsø. På legevakta kom han med oppsiktsvekkende opplysninger om at han hadde drept tre personer.

I huset der mannen leier en sokkelleilighet, ble tre mennesker funnet drept: Ekteparet som han leide hos og mannens mor. 38-åringen er nå siktet for drapet.

Psykisk syk

Den drapssiktede var ikke i stand til å avhøres i går kveld. Ifølge politiet kan det ta lang før han er i stand til dette.

Les også:- Psykisk syke får for dårlig oppfølging

- Dette avhenger av hans helsetilstand. I samråd med lege har vi vurdert at han bør innlegges på psykiatrisk sykehus. Det blir han så fort som mulig, sier politiadvokat Elin Norgård Strand i Tromsø-politiet til VG Nett.

Politiet i Tromsø har vært i kontakt med siktede én gang tidligere, da han ble fraktet til den psykiatriske institusjonen Åsgård sykehus.

Ifølge Norgård Strand har mannen allerede forklart noe i samtaler med politiet. Derfor er det ikke av avgjørende betydning for etterforskningen at han blir avhørt snarlig.

Stikkvåpen

Mannen (44) og kona (35) hadde nylig kommet hjem fra en ukes ferietur i utlandet, og hadde besøk av mannens mor da de ble drept inne i huset. Ifølge NRK var kona gravid i femte måned. Mannen hadde også to barn fra et tidligere forhold, men disse var hos moren da de grufulle drapene ble begått.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ÅSTEDET: Her, i Tomasjordveien i Tromsø ligger huset hvor de tre ble funnet drept søndag ettermiddag. Foto:
ÅSTEDET: Her, i Tomasjordveien i Tromsø ligger huset hvor de tre ble funnet drept søndag ettermiddag. Foto:

Politiet sa i går at det var mye blod i huset der de tre ble funnet. De tror at drapsmannen har brukt et stikkvåpen.

- Det er skadene på de drepte som gjør at vi tror dette, sier politiadvokat Norgård Strand. Hun vil ikke kommentere hvorvidt politiet tror alle tre er drept med samme våpen, eller om de har fått ett eller flere stikk med våpenet.

Politiet vil obdusere de drepte så fort som mulig.

Giftet seg i fjor

ÅSTEDSGRANSKING: Politiet fortsatte mandag arbeidet på åstedet i Tomasjordveien i Tromsdalen. Foto: SCANPIX
ÅSTEDSGRANSKING: Politiet fortsatte mandag arbeidet på åstedet i Tomasjordveien i Tromsdalen. Foto: SCANPIX

Paret giftet seg i 25. januar 2008 og kjøpte boligen som ligger i Tomasjordvegen i bydelen Tomasjord i Tromsdalen i oktober i fjor. I januar flyttet de inn.

Kun to måneder før dette hadde den nå drapsiktede leieboeren flyttet inn i en hybelleilighet i huset.

VG Netts journalister Mads A. Andersen og Ola Haram er i Tromsø for å dekke trippeldrapet. Følg journalistene[VGNettMads]og[haram]og[VG Nett]på Twitter for siste nytt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks