Hovedinnhold

Leieboeren pågrepet etter trippeldrap

Tre personer funnet drept i hovedleiligheten

STORT ÅSTED: Krimteknikere fra Troms politidistrikt arbeidet søndag kveld for å sikre spor på det som blir beskrevet som et omfattende åsted. Foto: Scanpix
STORT ÅSTED: Krimteknikere fra Troms politidistrikt arbeidet søndag kveld for å sikre spor på det som blir beskrevet som et omfattende åsted. Foto: Scanpix
TROMSØ (VG Nett) Den siktede 38-åringen leide en sokkelleilighet i huset hvor to kvinner og en mann ble funnet brutalt drept i Tromsø søndag kveld.

Denne saken handler om:

Tips oss

FAKTA: PSYKISK SYKE

 • 16. desember 2008: En 43 år gammel norsk-iransk mann dreper Ann-Mari Solås (32) med kniv utenfor hennes hjem. Mannen har flere ganger de siste årene vært innlagt på psykiatriske institusjoner.
 • 28. oktober 2008: En mann angriper fem tilfeldige personer med kniv i Brugata i Oslo sentrum. Den siktede hadde vært til psykiatrisk behandling tidligere. En ble stukket i halsen, men ingen av ofrene ble livstruende skadd.
 • 25. oktober 2007: En 21 år gammel mann som tidligere hadde vært til psykiatrisk behandling dreper sin 56 år gamle mor i Oslo.
 • 29. mars 2006: En 38 år gammel asylsøker fra Algerie dreper sin lege, Stein Sjaastad (58), på legekontoret i Oslo. Mannen ble dømt til tvungent psykisk helsevern.
 • 25. november 2006: En voldsdømt 40-åring fra Brønnøysund dreper sin bror og skader sin tidligere samboer, kun få dager etter at han selv skrev seg ut fra et psykiatrisk sykehus.
 • 29. januar 2005: En 25 år gammel mann som har gått ut og inn av psykiatriske institusjoner, dreper en 55 år gammel kvinne i hennes hjem på Eidsvoll, der mannen har bodd.
 • 5. januar 2005: Dagen etter at en mor på Smedstua i Oslo har bedt om psykiatrisk hjelp til sin 17 år gamle sønn, blir kvinnen drept av sønnen.
 • 29. september 2004 slo en mann fra Algerie pilotene i et Kato Air-fly med øks. Flyet var bare sekunder fra å gå i bakken under innflyging til Bodø. Hålogaland lagmannsrett mente at mannen verken var psykotisk eller bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Mannen ble dømt til 15 års fengsel for flykapring og drapsforsøk.
 • 3. august 2004: En norsk-somalisk mann knivstakk og drepte en 23-åring på trikken i Oslo. Tre andre personer ble livstruende skadd. Mannen ble dømt til tvunget psykisk helsevern.
 • 3. desember 2003: En russisk mann stakk uten forvarsel ned en iransk tobarnsfar i Skippergata i Oslo. Russeren var blitt dømt til psykiatrisk behandling i Sverige, men ble ved en feil skrevet ut og rømte til Oslo.
 • 16. februar 2003: En etiopisk mann dreper bussjåføren Audun Bøland på Valdresekspressen og en asylsøker fra Kongo på et asylmottak ved Fagernes. Etioperen ble dømt til tvunget psykisk helsevern.
og følg journalist Mads Andersen og Ola Haram på Twitter.

Politiet tok seg inn i bolighuset, som ligger idyllisk til på et fredelig boligfelt i Tromsdalen, etter at 38-åringen selv opplyste at han hadde drept tre personer.

- Den mistenkte bodde i en utleieenhet i huset, bekrefter politistasjonssjef Kurt Pettersen til VG Nett.

- Funnet i hovedenheten

Politiet opplyser videre at de tre ofrene ikke ble funnet i sokkelleiligheten som mannen disponerte, men i husets hovedleilighet.

- Vi har en antagelse om hvem som er drept, men jobber med å få en endelig identifisering. Vi er i ferd med å ta kontakt med de vi antar er de pårørende, opplyser Pettersen til VG Nett.

Han ønsker foreløpig ikke å si noe om alderen til de drepte.

Vet du om noe om saken?
Tips VG Netts journalister her.

Ved 22.30-tiden søndag kveld jobbet fremdeles krimteknikerne med å sikre spor på åsteden, og det tidkrevende arbeidet vil fortsette mandag.

Den siktede mannen kommer opprinnelig fra Finmark, og flyttet inn i sokkelleiligheten for fire måneder siden. Ekteparet, som nå er registrert som eiere av huset, kjøpte boligen i samme tidsrom.

- De flyttet inn ved juletider, og de virket hyggelige. Jeg har aldri reagert på bråk eller noe annet unormalt, forteller en av de nærmeste naboene til VG Nett.

Forsvarer:- Siktede kan ikke avhøres

Den pågrepne 38-åringen flyttet fra Norge til Finland på slutten av 80-tallet, og bodde der i nærmere ti år før han returnerte til Norge. På pressekonferansen tidligere i kveld opplyste politiet at siktede tidligere er straffedømt i utlandet, samt i et annet politidistrikt i Norge.

Politiet i Tromsø har også tidligere bistått i forbindelse med å frakte vedkommende til Åsgård, som er byens psykiatrisk sykehus.

- Han var psykisk ustabil, opplyser politimester Truls Fyhn.

- Jeg har drept tre personer

Drapet ble oppdaget nærmest ved en tilfeldighet. Ved 15.30-tiden fikk politiet melding om at en mann gikk rundt og ropte og skrek og virket ustabil i Hansjordnesbukta.

Politiet rykket ut til stedet, og fant 38-åringen. Mannen hadde da et sår i hånden, og patruljen tok mannen med til legevakten.

Under besøket på legevakten kom mannen med en oppsiktsvekkende beskjed:

- Jeg har drept tre personer. De ligger i et hus i Tromsdalen.

VG Netts journalister Mads A. Andersen og Ola Haram er i Tromsø for å dekke trippeldrapet. Følg journalistene [VGNettMadsogharam] og [VG Nett] på Twitter for siste nytt. Vet du noe -send tips til journalistene her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks