Hovedinnhold

Siktet etter Karl Johan-skyting tatt på vei ut av landet

TATT ETTER SKUDD PÅ KARL JOHAN: Den siktede var i ferd med å rømme landet da han ble tatt, opplyser politiadvokat Pål-Hjort Kraby til VG Nett. Foto: Rogerio Snarli/Lars Akerhaug
TATT ETTER SKUDD PÅ KARL JOHAN: Den siktede var i ferd med å rømme landet da han ble tatt, opplyser politiadvokat Pål-Hjort Kraby til VG Nett. Foto: Rogerio Snarli/Lars Akerhaug
(VG Nett) 21-åringen som lørdag ble varetektsfengslet etter en skyteepisode i Oslo, nekter for å ha noe med skytingen å gjøre.

Ifølge politiet ble mannen pågrepet torsdag denne uken på Torp flyplass i Sandefjord. Han var da på vei ut av landet.

- Dette har vært en krevende sak. Han er tatt etter godt samarbeid med politiet i Sandefjord, sier politiadvokat Pål Hjort-Kraby til VG Nett.

Mannen er siktet for fire drapsforsøk, etter at det ble skutt mot fire personer utenfor utestedet «Rå» i Karl Johans gate natt til lørdag 28. februar.

Den siktede 21-åringen er nå bosatt i Oslo, men har bodd flere steder på Østlandet. Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. To av ukene vil være i isolasjon, uten at han får tilgang på TV eller aviser.

- Pågripelsen foregikk uten dramatikk.

- Ikke skyldig

Politiet har foreløpig ikke andre i søkelyset etter skyteepisoden.

- Han erklærte seg ikke skyldig, sier forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen etter rettsmøtet.

Han sier at hans klient stiller eg uforstående til siktelsen.

- Kjenning av politiet

- Mannen har tidligere vært tiltalt for forulemping av offentlig tjenestemann og vold mot polititjenestemann.

Ifølge siktedes advokat Øyvind Bergøy Pedersen har han i løpet av det siste året sonet en straff på 60 dagers fengsel, hvorav 30 dager var betinget.

Det har tidligere vært spekulert i at mannen som skjøt skuddene på Karl Johan tilhørte et gjengmiljø.

- Det var ikke et gjengmiljø i den forstand vi vanligvis tenker på. Det var to vennegjenger som var involvert, sier politiadvokat Pål Hjort-Kraby.

Les også:Her er redningskvinnen fra skuddramaet

Sparsomme med opplysninger

21-åringens forsvarer sier også at den siktede ikke er gjengmedlem.

- Det er ingenting som tyder på det, sier han.

Politiet har vært svært sparsomme med opplysninger i saken og ønsket heller ikke etter fengslingsmøtet å si noe om hva som var bakgrunnen for pågripelsen.

Mor til skuddoffer:- Et mirakel at min sønn lever

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks