Hovedinnhold

Halvorsen planlegger ny bankpakke

MÅ MOBILISERE: Finansminister Kristin Halvorsen er bekymret over den kommende eldrebølgen. Foto:
MÅ MOBILISERE: Finansminister Kristin Halvorsen er bekymret over den kommende eldrebølgen. Foto:
Finansminister Kristin Halvorsen (SV) planlegger en ny pakke som skal øke bankenes mulighet til å låne ut penger til landets bedrifter.

Denne saken handler om:

Norges Banks krisepakke på 350 milliarder kroner er ikke tilstrekkelig for å få bankvesenet til å fungere normalt.

Et av problemene er at norske bedrifter sliter med å skaffe helt nødvendig finansiering gjennom norske kredittinstitusjoner.

Styrke egenkapitalen

Situasjonen har nå fått Finansdepartementet og banknæringen til å sette i gang en prosess som skal føre til en ny runde med tiltak rettet mot bankene, skriver Dagens Næringsliv.

Banknæringen og departementet hadde tirsdag sitt første møte.

Blant deltakerne var administrerende direktør Arne Skauge i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH). Han vil ikke gå i detalj om hvilke tiltak som er aktuelle. Det vil heller ikke Finansdepartementet.

Men tidligere har både politikere og bankrepresentanter sagt at det er behov for statlige lån til bankene for å styrke egenkapitalen, slik at bankene kan bli bedre rustet til å låne ut mer penger.

- Betydelige utfordringer

Kristin Halvorsen sier tirsdagens møte var viktig.
- Jeg kan ikke gå i detalj på hvilke tiltak som kan være aktuelle.

Men det var veldig viktig for oss å kunne snakke med Sparebankforeningen og FNH for å få deres synspunkter på hva som er neste utfordring når det gjelder kreditt og utlån i banknæringen, sier hun.

Hun understreker at bankpakken virker, men det er mange problemstillinger den ikke fanger opp.

- Vi har fortsatt betydelige utfordringer foran oss fordi det internasjonale kredittmarkedet nesten har tørket helt inn, sier finansministeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks