Hovedinnhold

Drapssiktet pappa begikk selvmord i fengsel

TOK SELVMORD: Den 29 år gamle mannen fra Kragerø ble funnet død på cella i dag morges. Foto: Privat
TOK SELVMORD: Den 29 år gamle mannen fra Kragerø ble funnet død på cella i dag morges. Foto: Privat
(VG Nett) Barnefaren (29) som var siktet for drapet på datteren Alexandra (5) har tatt sitt eget liv i fengselet.

Denne saken handler om:

Det var 7. mai i år at Alexandra Bohnhorst Eneberg Sandvik (5) ble drept. Politiet konkluderte med at 29-åringen hadde planlagt drapet, og siktet ham for overlagt drap. Saken ligger nå hos Statsadvokaten.

I dag ble det kjent at 29-åringen har tatt sitt eget liv i Skien fengsel, der han satt varetektsfengslet.

LES OGSÅ:Kan straffes for drapet på Alexandra (5)

Ba om psykiatrisk bistand

Ifølge Elden har drapssiktedes mor lenge vært bekymret for sønnens psykiske tilstand, og sammen med advokat Thomas Randby ved Advokatfirmaet Elden har hun kjempet for at 29-åringen skulle få behandling i fengselet.

- Dette har også blitt tatt opp med politiet i fengslingssammenhenger, og nå i ettertid er det lett å se at politiet og fengselet ikke har gjort en riktig vurdering, sier Elden til VG Nett.

Ifølge forsvarsadvokaten har fengselet hele veien avslått deres ønske om psykiatrisk bistand.

- Han var i en spesiell situasjon. Det har hele tiden vært mye psykiatri som lå bak handlingen. Det er full enighet om at datteren som ble drept var hans øyesten, opplyser John Christian Elden.

Skien fengsel, der 29-åringen satt varetektsfengslet, bekrefter at han ble funnet død i dag morges.

- Utover dette kan jeg ikke kommentere saken. Nå etterforskes den av politiet, sier operativ førstebetjent Kristin Schjelderup Wedding til VG Nett.

Svært deprimert

Elden sier at 29-åringen ble svært deprimert over et oppslag i Dagbladet 20. september, der ekskjæresten fortalte om sorgen etter drapet på datteren.

- Vi vet at han har vært deprimert lenge, og han ble ekstra deprimert etter Dagbladets oppslag forrige helg, sier Elden.

Han hadde overtatt som forsvarer for den drapssiktede 29-åringen. Også den tidligere forsvareren, Johannes Tønnes Løchstøer, var bekymret for klienten.

DØD: Fem år gamle Alexandra Bohnhorst Eneberg Sandvik. Foto: Privat
DØD: Fem år gamle Alexandra Bohnhorst Eneberg Sandvik. Foto: Privat


- Jeg gjorde tidlig politiet oppmerksom på faren for at han skulle skade seg. De ble hele tiden informert om tilstanden hans, sier Løchstøer til VG Nett.

Familien varslet

Også 29-åringens familie og moren til den døde 5-åringen har i dag fått den tunge beskjeden.

- Jeg har fått beskjed fra politiet i dag, og gitt beskjed til min klient, sier Merete Schiefloe Aune, som er bistandsadvokat for moren til Alexandra.

29-åringen ble pågrepet i mai, siktet for å ha drept datteren. Kort tid senere ble to rettspsykiatere oppnevnt for å undersøke mannens psykiske helse.

Mannen tilsto drapet i det første fengslingsmøtet, men nektet straffskyld fordi han påstår han ikke kan huske drapshandlingen. Han har heller ikke kunnet komme med noe godt motiv.

Kjørte til ekskjæresten

Etter at 29-åringen skal ha drept Alexandra i sin bolig i Kragerø, plasserte han sin døde datter i bilen sin, og kjørte til eks-kjæresten gård i Drangedal. Der krasjet han bilen inn i en parkert bil på gårdstunet, før han forsvant fra stedet. Etter en intens politijakt, ble 29-åringen pågrepet av politiet tidlig onsdag morgen.

Ifølge obduksjonsrapporten døde den fem år gamle jenta etter stump vold mot hodet. Politiet har tatt beslag i våpenet som de mener ble brukt til å ta livet av Alexandra.

VG Nett kommer tilbake med mer

..
>

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks