Hovedinnhold

Forklarte om drapet på kona og barna

44-åring bryter tausheten om trippeldrapet på Grefsen

DREPT: Barna var allerede døde da ambulanse og politiet ankom åstedet. Moren deres døde på vei til sykehus. Foto: Scanpix
DREPT: Barna var allerede døde da ambulanse og politiet ankom åstedet. Moren deres døde på vei til sykehus. Foto: Scanpix
(VG Nett) 44-åringen fra Irak begynte i dag å forklare seg til politiet om drapet på kona og deres to barn.

Tips oss

Familiefaren er siktet for å ha stukket i hjel sin kone (34) og de to små barna på ett og fem år. Drapene skjedde på Grefsen forrige torsdag, og 44-åringen ble pågrepet utenfor åstedet.

Mannen har vært så nedbrutt at han ikke har orket å forklare seg om hva som skjedde i annen etasje på korttidshjemmet i Bjerkealleen 24. I dag brøt han endelig tausheten, og fortalte politiet om drapet.

LES OGSÅ:Drapssiktedes bror: - Gi ham den strengeste straffen

- Knytter seg til handlingene

- I avhøret i dag har siktede knyttet seg til de handlinger som siktelsen omhandler. Politiet regner ikke dette som en tilståelse, da opplysningene siktede har gitt i avhør må sjekkes opp mot opplysninger andre vitner har gitt i saken, sier politiadvokat Arne Donald Andersen til VG Nett.

Det var 12 andre mennesker i huset da drapet skjedde. Politiet har tatt vitneavhør av både naboer og familie.

Avhøret ble avsluttet før 44-åringen ble bedt om å ta stilling til straffskyld.

LES OGSÅ:Klærne var tilgriset av blod

- Han er sterkt preget av hendelsen. Jeg tror at det kan være greit at man går forsiktig frem i forhold til avhør, og ikke presser på eller har for lange avhør, sier mannens forsvarer Solveig Høgtun til VG Nett.

DREPT: Barna lekte ofte i hagen, forteller naboer. Foto: Bjørnar Tommelstad
DREPT: Barna lekte ofte i hagen, forteller naboer. Foto: Bjørnar Tommelstad


Fortalte om krangler

Politiet mener det er for tidlig å fastslå motivet for drapet, men VG Nett har fått tips om at siktede skal ha vært strengt religiøs og skal ha mottatt psykiatrisk behandling.

VG Nett har også tidligere skrevet om en pengekrangel mellom paret. Denne krangelen var et tema under dagens avhør.

- Han har vært innom dette i dagens avhør. I tillegg har han forklart seg om hendelsesforløpet forrige torsdag, sier Høgtun til VG Nett.

Mannen er varetektsfengslet, og politiet ønsker nye avhør så raskt det lar seg gjøre.

- Det blir i alle fall ikke før i neste uke, sier forsvareren.

Psykisk syk

Etter at mannen flyttet tilbake til Norge fra Irak i mai, har han isolert seg selv og familien fra slekt og venner. Kona har vært fortvilet over at mannen nektet å gjenoppta psykiatrisk behandling.

- Kona forsøkte å overtale ham til å gå til en psykiater her i Norge, men han var en meget sta person og nektet, sier en venn av den drapssiktedes familie til VG, på vegne av siktedes eldre bror.

De siste årene har den drapssiktede delvis bodd i de kurdiske områdene i Nord-Irak.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks