Hovedinnhold

Historisk avtale om halalslakting

Norturas halalslaktede kjøttprodukter er endelig godkjent av Islamsk Råd.

Selv om Nortura i lang tid har utført halalslakting, er det først nå at Islamsk Råd Norge går god for at slaktingen er gjort på riktig måte. Avtalen omfatter kylling, småfe og storfe som selges under varemerket Alfathi.

Det er flere krav som stilles til halalslakting, blant annet at det gis en forbønn til dyret før det avlives.

- Vi har hatt muslimsk slakter og utført denne bønnen også tidligere. Forskjellen er at vi nå har fått dette formalisert. Islamsk Råd kan når som helst komme på uanmeldt besøk på våre fabrikker for å forsikre seg om at vi utfører slaktingen riktig. Det er umulig å se på kjøttet at det er halalslaktet. Derfor er det viktig at det ikke er mistanke om at slaktingen ikke blir gjort ordentlig, sier konserndirektør Nina Sundqvist i Nortura.

Islamsk Råd Norge er svært fornøyd med at de nå trygt kan anbefale Norturas halalprodukter.

Norturas halalslakting foregår ved fabrikkene på Elverum og Gol.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks