Hovedinnhold

Ap-topp utfordrer statsråden:

Etterlyser politikerne på Facebook

(VG Nett) Staten og politikerne er for lite til stede på Facebook og andre nettsamfunn. Det mener stortingsrepresentant Torgeir Michaelsen (Ap). Han savner en klar strategi fra regjeringen.

Denne saken handler om:

SINKER: Stortingsrepresentant Torgeir Michaelsen (Ap) mener norske politikere er sinker når det gjelder å ta i bruk ny teknologi i dialogen med velgerne Foto: Scanpix
SINKER: Stortingsrepresentant Torgeir Michaelsen (Ap) mener norske politikere er sinker når det gjelder å ta i bruk ny teknologi i dialogen med velgerne Foto: Scanpix

I formiddag sendte Ap-representanten brev til fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV), der han ber om en forklaring på statens passive holdning til sosiale medier. Han er ikke i tvil om at både departementene og politikerne må skjerpe seg på dette området.

- Som politikere er vi helt avhengig av kontakt med vanlige folk. Da må vi være til stede på nettforum, og andre arenaer for politisk debatt på en helt annen måte enn i dag, sier Michaelsen til VG Nett.

Har du tips om norsk politikk?Kontakt VG Netts journalist her!

Han mener større aktivitet fra politikerne på nettet vil være med på å utvide demokratiet.

Unge velgere

Ifølge Michaelsen er de tradisjonelle arenaene lite tilgjengelige for mange unge velgere som er vant til å kommunisere via nettet. Samtidig er han opptatt av at politikerne i større grad kan få innspill fra innbyggerne.

Se VGTV:

Her går Jens på Facebook

- Vi er helt avhengige av input. Da må vi senke terskelen for å ta kontakt med både departementene og politikerne, sier

LITT PRIVAT: På Facebook-siden til Jens Stoltenberg står det ikke bare om politikk. Her forteller han også om sine private interesser og relasjoner. Foto: Marianne Tessem Foto:
LITT PRIVAT: På Facebook-siden til Jens Stoltenberg står det ikke bare om politikk. Her forteller han også om sine private interesser og relasjoner. Foto: Marianne Tessem Foto:

Michaelsen.

Michaelsen viser til at land som Storbritannia er kommet mye lenger enn Norge på dette området. Englands statsminister Gordon Brown er blant dem som aktivt bruker nettet til å kommunisere med landets innbyggere.

Vil kopiere Brown

På statsministerens hjemmeside kan engelske velgere blant annet legge inn videospørsmål og komme med innspill på politiske saker. Samtidig kan alle interesserte holde seg oppdatert på statsministerens daglige gjøremål.

Slik vil Ap-representanten ha det i Norge også.

- Hvorfor er norske politikere sinker på dette området?

- Det er pussig at vi ikke er i stand til å utnytte mulighetene bedre. Jeg tror det handler mye om misforståelser og myter, særlig i statsadministrasjonen, der gjennomsnittsalderen mange steder er høy. Derfor er det viktig at regjeringen har en klar strategi.

Statsminister Jens

Stoltenberg fikk sin egen profil på Facebookfor to uker siden, og har allerede 10.000 registrerte venner.

Les også:

- Lurt av Jens å legge seg ut på Facebook

1400 venner

Sentralstyremedlem i Høyre Torbjørn Røe Isaksen er blant politikerne som er synlig tilstede på flere nettsamfunn. Den tidligere Unge Høyre-lederen har mer enn 1400 venner på Facebook, og mener det er et nyttig redskap for å holde kontakt med folk som vanligvis ikke går på politiske møter.

- Det mest spennende med Facebook er muligheten til toveiskommunikasjon. Terskelen er mye lavere for å ta kontakt på nettet, påpeker han.

Røe Isaksen stiller som stortingskandidat fra hjemfylket Telemark ved valget neste år. Han bekrefter at nettsamfunnene blir en viktig del av valgkampen.

- Men Facebook og Youtube kan ikke erstatte vanlig politisk arbeid. Vi må fortsatt være ute å snakke direkte med folk, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks