Hovedinnhold

- Vekter ranet av kollega

ETTERLATT: Her, utenfor Rykkin nærsenter i Bærum, ble verditransporten etterlatt natt til tirsdag. Foto: SCANPIX Foto: Scanpix
ETTERLATT: Her, utenfor Rykkin nærsenter i Bærum, ble verditransporten etterlatt natt til tirsdag. Foto: SCANPIX Foto: Scanpix
(VG Nett) Politiet tror på den 21 år gamle Vakt-Service-vekteren, som har forklart at han ble truet bak i verditransporten og bundet fast av vekterkollegaen.

Denne saken handler om:

Onsdag ble 21-åringen løslatt, mens politiet forandret siktelsen på 23-åringen til å gjelde grovt ran eller medvirkning til dette.

Til sammen forsvant 10 millioner kroner fra verditransporten natt til 1. april i år. Pengene har fortsatt ikke kommet til rette.

Etter å ha kjørt rundt i fire timer og hentet penger fra et tiltalls banker ble politiet varslet om at det hadde skjedd et ran. Opprinnelig var begge siktet for grovt tyveri, fordi politiet var usikre på hva som hadde skjedd, men mistenkte at vekterne ikke var utsatt for ran. Årsaken til dette var at vekterne forklarte seg forskjellige om hendelsesforløpet.

Nå har politiet konkluderte med at en av vekterne sto bak planen og gjennomføringen.

- Politiets etterforskning tilsier at det skjedde et ran av verditransporten og at den ene vekteren tok aktivt del i dette, heter det i en pressemelding fra Asker og Bærum politidistrikt.
21-åringen har i avhør forklart at han ble truet bak i vekterbilen av kollegaen med våpen, og at han var redd for å dø. Bak i bilen skal han ha blitt bundet og tapet fast, mens 23-åringen tok plass bak rattet på verditransporten og kjørte rundt til de forskjellige bankene.

Politiet mener at flere personer enn den siktede vekteren kan ha deltatt i ranet, men ønsker ikke å opplyse hva slags miljø det er snakk om.

Politiet vil holde en pressekonferanse i 20-tiden onsdag kveld.

VG Nett følger saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks